7 Pepper Royal MIX- ΜΙΞ 7 Άκοπων πιπεριών
€ 4.50
Για εκτελέσεις υψηλού επιπέδου.....
Προέλευση:Ε.Ε.Γραμμάρια: 50γρ.
Αμμωνία διττανθρακική
€ 2.50H αμμωνία χρησιμοποιείται ως διογκωτικός παράγοντας σε κέικ, ντόνατς, μάφιν και κουλουράκια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα πασχαλινά κουλουράκια, στα οποία χαρίζει μοναδική τραγανότητα και ελαφριά υφή. Άλλωστε το ιδιαίτερο άρωμά τους οφείλεται εν μέρη στην αμμωνία.
Πέρα από την μαγειρική, η αμμωνία έχει και καθαριστική χρήση καθώς τα δυαλύματα αμμωνίας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην αφαίρεση δύσκολων λεκέδων.
Προέλευση:ΚίναΓραμμάρια: 1000γρ.
Ανθός μοσχοκάρυδου
€ 5.90Ο ανθός μοσχοκάρυδου θυμίζει με το σχήμα του ένα μικρό αχλάδι, που όταν ωριμάσει ανοίγει και αφήνει να φανεί η κόκκινη σάρκα που περιβάλλει ένα γυμνό σπόρο, το μοσχοκάρυδο. Η γεύση του θυμίζει το μοσχοκάρυδο αλλά είναι πιο ντελικάτη και πιο ήπια.
Χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε σάλτσες και ως τριμμένο στις κρέμες και στο κοτόπουλο, αρνί και μοσχάρι!
Τip: Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε και για τη διακόσμηση του πιάτου σας!
Προέλευση:ΙΝΔΙΩΝΓραμμάρια: 50γρ.
Άνιθος αφυδατωμένος
€ 1.50Ο άνιθος είναι ένα φυτό μονοετές, αυτοφυές, αρωματικό φυτό. Το μάσημα του καταπολεμά την κακοσμία του στόματος.
Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σε σαλάτες, πίτες, τουρσιά και σε σάλτσες ψαριών, καθώς και σε διάφορες σούπες, στις αγκινάρες, στα γεμιστά, σε λευκά κρέατα και ιδιαίτερα, σε φαγητά με αυγολέμονο.
Προέλευση:ΟΥΓΓΑΡΙΑΓραμμάρια: 100γρ.
Ασαφετίδα
€ 3.60Η ασαφετίδα χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα.
Δίνει γεύση παρόμοια με του πράσου και του σκόρδου.
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή πρασόρυζου, σπανακόρυζου, σως γιαουρτιού, σε ψητά ψάρια, σε μαρινάδες κρεάτων και ψαριών κτλ.
Tip: Μπορείτε να φτιάξετε μια εύκολη σως με μουστάρδα και μαγιονέζα και να προσθέσετε κάρρυ και ασαφετίδα. Ιδανικό για να βουτάτε κοτομπουκιές...
Προέλευση:ΠακιστάνΓραμμάρια: 100γρ.
Βανίλια sticks ανά 2
€ 4.90Η βανίλια Μαδαγασκάρης, ή αλλιώς βανίλια stick είναι ένα φυτό που ανήκει στην κατηγορία της ορχιδέας και θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά!
Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης οι λοβοί της παίρνουν το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα.
Χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στην οικιακή μαγειρική όσο και σε κάποια εκλεκτά τρόφιμα εμπορίου, ιδιαίτερα στη σοκολάτα, σε προϊόντα αρτοποιίας, στη ζαχαροπλαστική, στις πουτίγκες, στις σάλτσες, σε παγωτό, σε αφεψήματα και στην αρωματοποιία.
Το κατάστημά μας FOTSI, καινοτομώντας εδώ και χρόνια, ήταν το πρώτο κατάστημα μπαχαρικών στην Ελλάδα που τοποθέτησε τη φυσική βανίλια sticks σε γυάλινους σωλήνες ώστε να διατηρηθούν φρέσκιες και μαλακές.
Προέλευση:ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΓαρύφαλλο άκοπο
€ 2.80Το γαρύφαλλο είναι το λουλούδι του δέντρου Caryuphyllete, το οποίο συλλέγεται όσο είναι μπουμπούκι και αποξηραίνεται.
Χρησιμοποιείται για να προσδώσει άρωμα και καυτερή γεύση, πρέπει όμως να αφαιρείται πριν το σερβίρισμα ή να χρησιμοποιείται σε σκόνη.
Προέλευση:ΚΟΜΟΡΕΣΓραμμάρια: 100γρ.
Γαρύφαλλο Τριμμένο
€ 2.80Το γαρύφαλλο είναι το λουλούδι του δέντρου Caryuphyllete, το οποίο συλλέγεται όσο είναι μπουμπούκι και αποξηραίνεται.
Στη μαγειρική χρησιμοποιείται για να προσδώσει άρωμα και καυτερή γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άκοπο αρκεί να αφαιρείται κατά το σερβίρισμα.
Προέλευση:ΚομόρεςΓραμμάρια: 100γρ.
Γκαλάνγκαλ ρίζα - Galangal root
€ 3.50Το γκαλάνγκαλ είναι μια ρίζα που θυμίζει πιπερόριζα.
Έχει λίγο πικάντικη γεύση και λεμονάτη.
Τα αποξηραμένα γκαλάνγκαλ είναι πιο πικάντικα από τα φρέσκα, με γεύση που θυμίζει τζίντζερ και κανέλα.
Χρησιμοποιείται στην Ινδική κουζίνα, στο ρύζι με λαχανικά και κρέας.
Δοκιμάστε το στο στιφάδο σας με βόειο ή βουβαλίσιο κρέας.
Προέλευση:ΚΙΝΑΣΓραμμάρια: 100γρ.
Γλυκάνησος σπόροι ολόκληροι
€ 1.40Ο γλυκάνισος είναι φυτό ποώδες, μονοετές που καλλιεργείται από την αρχαία εποχή. Οι σπόροι του έχουν μια ιδιαίτερη γλυκιά γεύση και χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική αλλά και την ποτοποιία. Χρησιμοποιείται ευρέως σε παξιμάδια, κουλούρια, ψωμιά, τσίπουρα, ούζα κλπ.
Προέλευση:ΤΟΥΡΚΙΑΣΓραμμάρια: 100γρ.
Δάφνη
€ 1.80Η δάφνη συναντάται ως θάμνος ή μικρό δέντρο.
Η οσμή της είναι αρωματική και η γεύση της είναι λίγο πικρή.
Τα φύλλα χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (νοστιμίζει φαγητά όπως τα όσπρια αλλά αφαιρούνται μετά το μαγείρεμα και δεν καταναλώνονται).
Το έλαιο της χρησιμοποιείται για την ενδυνάμωση των μαλλιών.
Προέλευση:ΤΟΥΡΚΙΑΣΓραμμάρια: 100γρ.
Δενδρολίβανο
€ 0.80Το δενδρολίβανο, είναι ένα διάσημο πολυετές θαμνώδες φυτό της Μεσογείου. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά κρέατα και ψάρια, χαρίζοντας τους μια ξεχωριστή γεύση.
Στο κατάστημα μας θα βρείτε και ματσάκι δενδρολίβανου.
Προέλευση:ΤΟΥΡΚΙΑΣΓραμμάρια: 100γρ.
Εστραγκόν
€ 3.50Το εστραγκόν είναι πολυετής ποώδης θάμνος που κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη.
Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες λευκών και κόκκινων κρεάτων και ψαριών, αυγά, παγωτά, φρουτοσαλάτες κ.ά.
Τα φύλλα του προσθέτονται σε σούπες για άρωμα. Τέλος, συνιστάται για τον αρωματισμό του ξυδιού και της μουστάρδας.
Tip: Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγα φύλλα στο βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες σας.
Προέλευση:ΓΑΛΛΙΑΣΓραμμάρια: 100γρ.
Θρούμπι Μάτσο
€ 2.50Το θρούμπι είναι ένα αρωματικό ποώδες φυτό συγγενικό με τη ρίγανη και το θυμάρι.
Είναι πολύ δημοφιλές στη μαγειρική, αφού χρησιμοποιείται ως μυρωδικό στα φασόλια, στον αρακά και στα λουκάνικα, ενώ τα φύλλα του ψιλοκομμένα μπαίνουν σε σούπες και στιφάδο.
Μια φανταστική συνταγή που σας προτείνουμε είναι η τηγανιά με χοιρινό και θρούμπι.
Στο κατάστημά μας θα το βρείτε σε πανέμορφο μάτσο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ντεκόρ αλλά και να το τρίψετε στο φαγητό σας.
Προέλευση:ΕΓΧΩΡΙΟΘυμάρι μάτσο
€ 2.50Θυμάρι σε ματσάκι!!
Πανέμορφο για διακόσμηση και φυσικά με όλο του το άρωμα εφόσον τρίβεται επιτόπου!
Μία γνήσια ελληνική γεύση...
Στα Μπαχαρικά FOTSI θα βρείτε επίσης εξαιρετικής ποιότητος θυμάρι τριμμένο για τις συνταγές σας.
Tip: επιλέξτε το άρτυμα ελαιολάδου με μίξ 4 άκοπων πιπεριών και κλωνάρι θυμαριού για να το δωρίσετε σε αυτούς που αγαπάτε!!
Προέλευση:ΕγχώριοΘυμάρι Τριμμένο
€ 1.40Το θυμάρι είναι θάμνος μικρού ύψους (έως 30 εκατοστά), με όρθιους βλαστούς, εξαιρετικά ανθεκτικός και αναδύει πολύ ευχάριστο άρωμα.
Τα φύλλα του θυμαριού, όταν ξεραθούν, αποκτούν καφεπράσινο χρώμα και αναδύουν το άρωμα τους όταν θρυμματιστούν.
Η γεύση τους είναι πολύ δυνατή, ελαφρώς καυστική και πλούσια.
Μαζί με τους αποξηραμένους ανθούς χρησιμοποιούνται ως μπαχαρικό για τον αρωματισμό διαφόρων φαγητών σε ψάρια, κρέατα, σε διάφορες σάλτσες, σούπες κλπ.
Στα Μπαχαρικά FOTSI θα βρείτε και εξαιρετικής ποιότητος θυμάρι σε μάτσο για διακόσμηση- food styling αλλά και για να το τρίψετε μόλις πριν την χρήση για ακόμα περισσότερο άρωμα!
Tip: επιλέξτε το άρτυμα ελαιολάδου με μίξ 4 άκοπων πιπεριών και κλωνάρι θυμαριού για να το δωρήσετε σε αυτούς που αγαπάτε!!
Προέλευση:ΕγχώριοΓραμμάρια: 100γρ.
Καλοκαιρινό Σετ 6 σωλήνων με σταντ
€ 15.00Το τέλειο σετ για την Καλοκαιρινή κουζίνα σας!
Ένα εξαιρετικό δώρο για αυτούς που αγαπάτε!
Το σετ περιέχει:
-Μείγμα Σμυρνέικο για τα κουλουράκια και τα γλυκά σας!
-Μείγμα ΜONTREAL STEAK για τις μπριζόλες σας!
-Μείγμα για πατάτες.
-Μείγμα για αρνί!
-Μείγμα πικάντικο αλάτι, αλάτι ερήμου Καλαχάρι με καυτερό μπούκοβο.
-Αλάτι Μεσολογγίου ημίχονδρο!
Προέλευση:ΕγχώριοΚανέλα - Κασσία Ινδονησίας άκοπη μάτσο (20cm)
€ 4.50Η Κασσία ή Κανέλα Ινδονησίας είναι ένα αειθαλές δέντρο που καλλιεργείται ευρέως στη νοτιοανατολική Ασία.
Έχει σκούρο καφέ χρώμα και το ξύλο της είναι χοντρό, συμπαγές, με λίγες και πυκνές στρώσεις που δε σπάει εύκολα.
Χρησιμοποιήστε τη στα φαγητά, τα γλυκά και τα ροφήματά σας για να τους δώσετε χρώμα, γεύση και άρωμα.
Βρείτε επίσης στο κατάστημά μας ξυλάκι κανέλας σε οποιοδήποτε μέγεθος σας εξυπηρετεί (6 cm, 8 cm, 15 cm, 20 cm , 25 cm) αλλά και κανέλα Ινδονησίας τριμμένη.
Προέλευση:ΙνδονησίαΓραμμάρια: 250γρ.
Κανέλα - Κασσία Ινδονησίας άκοπη μάτσο (25cm)
€ 9.00Η Κασσία ή Κανέλα Ινδονησίας είναι ένα αειθαλές δέντρο που καλλιεργείται ευρέως στη νοτιοανατολική Ασία.
Ιδανική για decor.
Βρείτε επίσης στο κατάστημά μας ξυλάκι κανέλας σε οποιοδήποτε μέγεθος σας εξυπηρετεί (6 cm, 8 cm, 15 cm, 20 cm , 25 cm) αλλά και κανέλα Ινδονησίας τριμμένη.
Προέλευση:ΙνδονησίαΓραμμάρια: 500γρ.
Κανέλα - Κασσία Ινδονησίας άκοπη μάτσο 15cm
€ 4.50Η Κασσία ή Κανέλα Ινδονησίας είναι ένα αειθαλές δέντρο που καλλιεργείται ευρέως στη νοτιοανατολική Ασία.
Ιδανική για decor.
Χρησιμοποιήστε τη στα φαγητά, τα γλυκά και τα ροφήματά σας για να τους δώσετε χρώμα, γεύση και άρωμα.
Βρείτε επίσης στο κατάστημά μας ξυλάκι κανέλας σε οποιοδήποτε μέγεθος σας εξυπηρετεί (6 cm, 8 cm, 15 cm, 20 cm , 25 cm) αλλά και κανέλα Ινδονησίας τριμμένη.
Προέλευση:ΙνδονησίαΓραμμάρια: 250γρ.
Κανέλα - Κασσία Ινδονησίας τριμμένη
€ 1.80Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το δέντρο Cinamomum Ceylanicum.
Τη συναντάμε συχνά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ως αρωματικό σε γλυκά, κρέατα, λικέρ και σε κρέμες.
Σύμφωνα με την πολίτικη κουζίνα μάλιστα, σε μικρή ποσότητα το φαγητό γίνεται γλυκό, ενώ σε πολλή πικρό.
Προέλευση:ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣΓραμμάρια: 100γρ.