Ο δυόσμος χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, κυρίως τριμμένος ως αρωματικό.
Αξίζει να δοκιμάσετε τον δυόσμο στα γεμιστά, σε μπιφτέκια, σε ζυμαρικά με σάλτσα και σε οποιαδήποτε σως γιαουρτιού.
Μπορεί να καταναλωθεί και ως αφέψημα.
Γραμμάρια: 100γρ.
Η μαγειρική σόδα είναι ένα καθαρά χημικό μπαχαρικό καθώς είναι σκέτο διττανθρικό νάτριο. Στην κουζίνα, χρησιμοποιείται για να δίνει όγκο σε διάφορες παρασκευές όπως τα κεφτεδάκια, τα κέικ, τα μπισκότα και άλλα.
Xρησιμεύει και ως οικιακό καθαριστικό ενώ χρησιμοποιείται και στα πλυντήρια για να διαλύει τα άλατα!
Tip: Βάλτε μπόλικη σόδα σε ένα μπωλ για να "τραβήξετε" τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σας.
Το εστραγκόν είναι πολυετής ποώδης θάμνος που κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη.
Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες λευκών και κόκκινων κρεάτων και ψαριών, αυγά, παγωτά, φρουτοσαλάτες κ.ά.
Τα φύλλα του προσθέτονται σε σούπες για άρωμα. Τέλος, συνιστάται για τον αρωματισμό του ξυδιού και της μουστάρδας.
Tip: Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγα φύλλα στο βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες σας.