Η δάφνη συναντάται ως θάμνος ή μικρό δέντρο.
Η οσμή της είναι αρωματική και η γεύση της είναι λίγο πικρή.
Τα φύλλα χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (νοστιμίζει φαγητά όπως τα όσπρια αλλά αφαιρούνται μετά το μαγείρεμα και δεν καταναλώνονται).
Το έλαιο της χρησιμοποιείται για την ενδυνάμωση των μαλλιών.
Γραμμάρια: 100γρ.
Το σουμάκ είναι ένα μπαχαρικό που βγαίνει από τους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Rhus coriaria.
Οι καρποί του, που αλέθονται και γίνονται σκόνη, έχουν μια ξινή γεύση που θυμίζει λεμόνι.
Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην ανατολίτικη κουζίνα και προσθέτει γεύση σε κρέατα, ρύζι, dressings, ψάρια αλλά και θαλασσινά.
Το κόκκινο πιπέρι της Καμπότζης είναι μαλακό και αρωματικό, προσφέροντας μία γλυκιά γευστική νότα στα πιάτα σας.
Είναι εξαιρετικό για το καρύκευμα κοτόπουλου, πουλερικών, λευκού κρέατος, χοιρινού κότσι, αρνιού, ζεστών σαλατών και αντζούγιας.
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση για το μαύρο πιπέρι, ειδικά με κόκκινα κρέατα ή λιπαρά ψάρια.
Αλέστε το την τελευταία στιγμή για πιο πλούσια γεύση και άρωμα!
Το κρεμμύδι σε σκόνη είναι κατάλληλο για διατροφές με περιορισμένη κατανάλωση ζάχαρης ή αυστηρές δίαιτες.
Είναι επίσης κατάλληλο για άμεση χρήση και κατευθείαν επαφή με το φαγητό. Πάει με κάθε είδους φαγητό στο οποίο χρησιμοποιούμε κρεμμύδι.
Η πλούσια γκάμα μας διαθέτει επίσης κρεμμύδι γκρανουλέ και κρεμμύδι flakes.
Η βανίλια Μαδαγασκάρης, ή αλλιώς βανίλια stick είναι ένα φυτό που ανήκει στην κατηγορία της ορχιδέας και θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά!
Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης οι λοβοί της παίρνουν το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα.
Χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στην οικιακή μαγειρική όσο και σε κάποια εκλεκτά τρόφιμα εμπορίου, ιδιαίτερα στη σοκολάτα, σε προϊόντα αρτοποιίας, στη ζαχαροπλαστική, στις πουτίγκες, στις σάλτσες, σε παγωτό, σε αφεψήματα και στην αρωματοποιία.
Το κατάστημά μας FOTSI, καινοτομώντας εδώ και χρόνια, ήταν το πρώτο κατάστημα μπαχαρικών στην Ελλάδα που τοποθέτησε τη φυσική βανίλια sticks σε γυάλινους σωλήνες ώστε να διατηρηθούν φρέσκιες και μαλακές.