Κανέλα - Κασσία Ινδονησίας τριμμένη

Προέλευση: ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

€ 1.40

Η κανέλα είναι  ένα  μπαχαρικό  που  προέρχεται  από  το  δέντρο  Cinamomum  Ceylanicum. Τη συναντάμε συχνά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ως αρωματικό σε γλυκά, κρέατα, λικέρ και σε κρέμες. Επίσης αντιμετωπίζει  τις  αναπνευστικές  λοιμώξεις, διάφορες  στομαχικές, εντερικές   παθήσεις και θεωρείται αφροδισιακή! Σύμφωνα με την πολίτικη κουζίνα μάλιστα, σε μικρή ποσότητα το φαγητό γίνεται γλυκό, ενώ σε πολλή πικρό.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Μείγμα για Λουκάνικα

€ 1.20

Παραδοσιακή συνταγή για αγνά χωριάτικα λουκάνικα!

Κρεμόριο

€ 2.00

Το κρεμόριο ή  τρυγικό  οξύ ή  κρεμοτάρταρο, (crème de tarte), είναι  άσπροι  κρύσταλλοι  που  προέρχονται  από  το  κατακάθι  του  κρασιού  (τρύγα). Χρησιμοποιείται  στη  ζαχαροπλαστική σε μορφή  σκόνης, καθώς  λειτουργεί  ως  διογκωτικό  για  τα  κέικ  και  τις  τούρτες. Επίσης, χρησιμοποιείται  και  στα  γλυκά  του  κουταλιού  για  να  αποτρέψει  το  ζαχάρωμα  του  σιροπιού. Τέλος,  χρησιμοποιείται  σε  συνδυασμό  με  το  κιτρικό  οξύ για να ανεβάζει τα ξινά  του  κρασιού. Στο κατάστημά μας θα το βρείτε σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή.

Ριζότο Porcini με Κουρκουμά

€ 4.80

'Ετοιμη συνταγή για το τέλειο Ριζότο με άγρια μανιτάρια...

Ιδανικό για 4 έως 6 μερίδες .

Χωρίς συντηρητικά , χημικά και βελτιωτικά γεύσης.

Δυόσμος

€ 1.40

Ο δυόσμος διαθέτει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, όπως καταπολέμηση των πόνων του στομάχου και των κολικών του νεφρού, της ναυτίας, του λόξυγκα. Επιπλέον βοηθάει στον απογαλακτισμό. Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική τριμμένος ως αρωματικό. Τα φρέσκα φύλλα του τρώγονται ωμά. Αξίζει να δοκιμάσετε τον δυόσμο στα γεμιστά, σε μπιφτέκια, σε ζυμαρικά με σάλτσα και σε οποιαδήποτε σως γιαουρτιού.

Κάρρυ Καπνιστό

€ 1.60

Το κάρρυ, είναι  ένα  καρύκευμα   σε  σκόνη, που  παρασκευάζεται  από  τη  μίξη  πολλών  μπαχαρικών  σε  διάφορες  αναλογίες  και  συνδυασμούς, όπως  κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι  καγιέν, πιπέρι  μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο  και  άλλα. Με  το  κάρυ  αρωματίζονται  διάφορα φαγητά  με  κρέας, λαχανικά, ρύζι  και  αυγά, ιδιαίτερα  στην Ινδική, Ινδονησιακή  και  Κινέζικη  κουζίνα. Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το κλασσικό, το κόκκινο, το καπνιστό αλλά και διάσημο κάρρυ GOLDEN MANDRAS.

210 32 17 131