Πιπεριά καγιέν σε γκρανουλέ μορφή.
Ιδανική για πικάντικες παρασκευές.
Γραμμάρια: 100γρ.
Το τζίντζερ (ή αλλιώς πιπερόριζα) είναι η ρίζα του φυτού Zingiber officinale. Καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στην Ασία και χρησιμοποιείται τόσο στην μαγειρική ως μπαχαρικό όσο και στη φαρμακευτική.
Έχει πλούσια γεύση και άρωμα, καθώς συνδυάζει καυτερή, γλυκιά, αλλά και λεμονάτη γεύση.
Στην κουζίνα χρησιμοποιούμε το τζίντζερ για να αρωματίσουμε ωμές αλλά και μαγειρεμένες συνταγές με λαχανικά, θαλασσινά, ψάρια και κρεατικά, φροντίζοντας να το προσθέσουμε προς το τέλος του μαγειρέματος, ώστε να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα αρώματα.
Πρωταγωνιστεί και σε γλυκές παρασκευές, όπως τα γνωστά Gingerbread cookies.
Το κιούμελ ή αγριοκύμινο, είναι ένα αυτοφυές φυτό με ύψος ως 1 μέτρο, με λεπτά φύλλα και άσπρα άνθη.
Το άρωμά του και η γεύση του είναι πιο ντελικάτη από του απλού κύμινου.
Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην Τσέχικη και στη Γερμανική κουζίνα.
Χαρακτηριστικές συνταγές είναι το σιγοψημένο κότσι με μπύρα και σπόρους αγριοκύμινου και η σούπα κολοκύθας ή σκέτη ψητή κολοκύθα με αγριοκύμινο.
Το κάρδαμο ή αλλιώς κακουλές είναι ένα από τα συστατικά της σκόνης κάρυ, ενώ οι σπόροι του χρησιμοποιούνται και ολόκληροι σε πίκλες, μαρινάδες, καφέ και αφεψήματα.
Επιπλέον προστίθεται σε τσουρέκια, βασιλόπιτες, κέικ αλλά και στο ρύζι, δίνοντας μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Στο κατάστημά μας θα το βρείτε και σε πράσινο σπόρο!