Το γκαλάνγκαλ είναι μια ρίζα που θυμίζει πιπερόριζα.
Έχει λίγο πικάντικη γεύση και λεμονάτη.
Τα αποξηραμένα γκαλάνγκαλ είναι πιο πικάντικα από τα φρέσκα, με γεύση που θυμίζει τζίντζερ και κανέλα.
Χρησιμοποιείται στην Ινδική κουζίνα, στο ρύζι με λαχανικά και κρέας.
Δοκιμάστε το στο στιφάδο σας με βόειο ή βουβαλίσιο κρέας.
Γραμμάρια: 100γρ.
Το κάρδαμο ή αλλιώς κακουλές είναι ένα από τα συστατικά της σκόνης κάρυ, ενώ οι σπόροι του χρησιμοποιούνται και ολόκληροι σε πίκλες, μαρινάδες, καφέ και αφεψήματα.
Επιπλέον προστίθεται σε τσουρέκια, βασιλόπιτες, κέικ αλλά και στο ρύζι, δίνοντας μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Στο κατάστημά μας θα το βρείτε και σε πράσινο σπόρο!
H αμμωνία χρησιμοποιείται ως διογκωτικός παράγοντας σε κέικ, ντόνατς, μάφιν και κουλουράκια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα πασχαλινά κουλουράκια, στα οποία χαρίζει μοναδική τραγανότητα και ελαφριά υφή. Άλλωστε το ιδιαίτερο άρωμά τους οφείλεται εν μέρη στην αμμωνία.
Πέρα από την μαγειρική, η αμμωνία έχει και καθαριστική χρήση καθώς τα δυαλύματα αμμωνίας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην αφαίρεση δύσκολων λεκέδων.
Η Κασσία ή Κανέλα Ινδονησίας είναι ένα αειθαλές δέντρο που καλλιεργείται ευρέως στη νοτιοανατολική Ασία.
Έχει σκούρο καφέ χρώμα και το ξύλο της είναι χοντρό, συμπαγές, με λίγες και πυκνές στρώσεις που δε σπάει εύκολα.
Χρησιμοποιήστε τη στα φαγητά, τα γλυκά και τα ροφήματά σας για να τους δώσετε χρώμα, γεύση και άρωμα.
Βρείτε επίσης στο κατάστημά μας ξυλάκι κανέλας σε οποιοδήποτε μέγεθος σας εξυπηρετεί (6 cm, 8 cm, 15 cm, 20 cm , 25 cm) αλλά και κανέλα Ινδονησίας τριμμένη.