Το πιπέρι καγιέν είναι ένα μπαχαρικό με πολλαπλές θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας.
Χρησιμοποιήστε το στα κοκκινιστά κρέατα, στον κιμά, στη φασολάδα και σε σως ή σάλτσες. Ιδανικό και στο σουβλάκι...
Δίνει υπέροχο χρώμα και γεύση με μια πικάντικη επίγευση.
Γραμμάρια: 100γρ.
Η κιτρινόριζα ή κουρκουμάς ή τούρμερικ, δίνει κίτρινο χρώμα στα φαγητά όπως ο κρόκος Κοζάνης.
Χρησιμοποιείται κυρίως στο ρύζι, αλλά και σε σάλτσες, κουσκούς και το συναντάμε συχνά σε κρέατα, κοτόπουλα, στη φακή, στη φάβα αλλά και στις πατάτες.
Είναι βασικό συστατικό του μείγματος κάρυ και του ταντούρι που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας.
Το τζίντζερ (ή αλλιώς πιπερόριζα) είναι η ρίζα του φυτού Zingiber officinale. Καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στην Ασία και χρησιμοποιείται τόσο στην μαγειρική ως μπαχαρικό όσο και στη φαρμακευτική.
Έχει πλούσια γεύση και άρωμα, καθώς συνδυάζει καυτερή, γλυκιά, αλλά και λεμονάτη γεύση.
Στην κουζίνα χρησιμοποιούμε το τζίντζερ για να αρωματίσουμε ωμές αλλά και μαγειρεμένες συνταγές με λαχανικά, θαλασσινά, ψάρια και κρεατικά, φροντίζοντας να το προσθέσουμε προς το τέλος του μαγειρέματος, ώστε να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα αρώματα.
Πρωταγωνιστεί και σε γλυκές παρασκευές, όπως τα γνωστά Gingerbread cookies.
Για εκτελέσεις υψηλού επιπέδου.....