Η Κασσία ή Κανέλα Ινδονησίας είναι ένα αειθαλές δέντρο που καλλιεργείται ευρέως στη νοτιοανατολική Ασία.
Έχει σκούρο καφέ χρώμα και το ξύλο της είναι χοντρό, συμπαγές, με λίγες και πυκνές στρώσεις που δε σπάει εύκολα.
Χρησιμοποιήστε τη στα φαγητά, τα γλυκά και τα ροφήματά σας για να τους δώσετε χρώμα, γεύση και άρωμα.
Βρείτε επίσης στο κατάστημά μας ξυλάκι κανέλας σε οποιοδήποτε μέγεθος σας εξυπηρετεί (6 cm, 8 cm, 15 cm, 20 cm , 25 cm) αλλά και κανέλα Ινδονησίας τριμμένη.
Γραμμάρια: 250γρ.
Το τσιμένι γνωστό και ως μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα, είναι φυτό με ύψος 10-15εκ και τρίφυλλα οδοντωτά φύλλα.
Οι καρποί του, τρίβονται και προστίθενται στον παστουρμά και σε συνδυασμό με το σκόρδο του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά ενώ αν μαγειρευτεί είναι πιο ήπιο και αν αποξηρανθεί γίνεται κάπως πικάντικο.
Στην κουζίνα προστίθεται σε σκόνη σε διάφορα κρέατα, το κοτόπουλο, σε λαχανικά αλλά και στα κεφτεδάκια.
Tip: Δοκιμάσατε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τσιμένι στις πατάτες φούρνου; Θα εκπλαγείτε!!!
Η μελάσα ζαχαροκάλαμου προέρχεται από το τελευταίο στάδιο επεξεργασίας της ζάχαρης.
Έχει μια γλυκόπικρη γεύση και είναι πλούσια σε πολλά χρήσιμα στοιχεία για την ευεξία και την καλή απόδοση του οργανισμού.
Είναι διάσημη στον χώρο του αθλητισμού καθώς λόγω του πλήθους βιταμινών και στοιχείων που περιέχει, (βιταμίνες A, B, C, E, χαλκό, ασβέστιο, κάλιο), αποτελεί βασικό δυναμωτικό για τους αθλητές.
Χρησιμοποιείται και στο φαγητό π.χ στον κιμά.
Στα μπαχαρικά FOTSI, που τροφοδοτούμε με μελάσα βιομηχανίες ζαχαροπλαστικής, εισάγουμε το προϊόν από την Τσεχία και το διαθέτουμε σε βάζο 960gr και βαρέλι 25kg.