Ο γλυκάνισος είναι φυτό ποώδες, μονοετές που καλλιεργείται από την αρχαία εποχή. Βελτιώνει την πέψη και δρα ευεργετικά στο συκώτι και το κυκλοφοριακό. Αυξάνει το γάλα κατά την διάρκεια του θηλασμού. Χρησιμοποιείται ευρέως σε παξιμάδια, κουλούρια, ψωμιά, τσίπουρα και ούζα.
Γραμμάρια: 100γρ.
Το κάρρυ, είναι ένα καρύκευμα σε σκόνη, που παρασκευάζεται από τη μίξη πολλών μπαχαρικών σε διάφορες αναλογίες και συνδυασμούς, όπως κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι καγιέν, πιπέρι μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο και άλλα. Με το κάρυ αρωματίζονται διάφορα φαγητά με κρέας, λαχανικά, ρύζι και αυγά, ιδιαίτερα στην Ινδική, Ινδονησιακή και Κινέζικη κουζίνα. Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το κλασσικό, το κόκκινο, το καπνιστό αλλά και διάσημο κάρρυ GOLDEN MANDRAS.