Γλυκάνησος σπόροι ολόκληροι

Γλυκάνησος σπόροι ολόκληροι

Προέλευση: Ισπανίας

€ 1.40

Ο γλυκάνισος είναι φυτό ποώδες, μονοετές που καλλιεργείται από την αρχαία εποχή. Βελτιώνει την πέψη και δρα ευεργετικά στο συκώτι και το κυκλοφοριακό. Αυξάνει το γάλα κατά την διάρκεια του θηλασμού. Χρησιμοποιείται ευρέως σε παξιμάδια, κουλούρια, ψωμιά, τσίπουρα και ούζα.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Κιτρινόριζα Κουρκουμάς Turmeric

€ 0.80

Η κιτρινόριζα ή  κουρκουμάς ή  τούρμερικ, είναι  ένα  αυτοφυές  φυτό. Ενισχύει  την  πεπτική  λειτουργία, βελτιώνει  όλες  τις  διαδικασίες  του  μεταβολισμού και επιταχύνει  την παραγωγή  ινσουλίνης. Δίνει κίτρινο χρώμα  στα  φαγητά όπως ο κρόκος Κοζάνης, κυρίως  στο ρύζι, αλλά  και  σε  σάλτσες, κουσκούς και το  συναντάμε  συχνά  σε  κρέατα, κοτόπουλα, στη  φακή, στη  φάβα  αλλά και στις  πατάτες. Είναι βασικό συστατικό του μείγματος κάρυ και του ταντούρι που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας.

Μοσχοκάρυδο Άκοπο

€ 3.40

Το μοσχοκάρυδο είναι  μπαχαρικό  που  προέρχεται  από  τους καρπούς  του  δέντρου  της  μοσχοκαρυδιάς. Έχει  δυνατό  και  διαπεραστικό  άρωμα  με  ιδιάζουσα  γεύση. Βοηθά  στην  καταπολέμηση  της  πέτρας  της  χολής, δρα  ως  αντισηπτικό και  βοηθάει στην πέψη. Στην  μαγειρική  χρησιμοποιείται  στον  αρωματισμό  λουκάνικων  και  κρεάτων, σε  διάφορες  σάλτσες, στον  πουρέ  πατάτας, την μπεσαμέλ και την τυρόπιτα.

Τσιμένι ή Μοσχοσίταρο ή Τριγωνέλλα

€ 0.50

Το τσιμένι γνωστό και ως μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα, είναι φυτό με ύψος 10-15εκ και τρίφυλλα οδοντωτά  φύλλα. Οι καρποί του, τρίβονται και προστίθενται στον παστουρμά και σε συνδυασμό με το σκόρδο του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά ενώ αν μαγειρευτεί είναι πιο ήπιο και αν αποξηρανθεί γίνεται κάπως πικάντικο. Στην κουζίνα προστίθεται σε σκόνη σε διάφορα κρέατα, το κοτόπουλο, σε λαχανικά αλλά και στα κεφτεδάκια.

Tip: Δοκιμάσατε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τσιμένι στις πατάτες φούρνου; Θα εκπλαγείτε!!!

Καρύδα (κούπα)

€ 0.70

Κούπα ινδικής καρύδας, ιδανική για ντεκόρ!

Πιπέρι Λευκό Άκοπο

€ 2.40

Το άσπρο ή  λευκό  πιπέρι είναι  η  καρδιά  του  φρούτου ό,τι  μένει δηλαδή  όταν  αφαιρείται η  φλούδα  που περιβάλλει  τον  καρπό. Γι' αυτό  και  είναι  πιο  λείο  από  τα  άλλα  είδη πιπεριού. Έχει ιδιαίτερο άρωμα και αρκετά καυτερή  γεύση  και  γι’αυτό  πρέπει  να  χρησιμοποιείται  με  σύνεση. Οι πιο συχνές χρήσεις του είναι σε  λευκές  σάλτσες, στο  τζατζίκι, στη  μπεσαμέλ, σε  τυρόπιτες, καθώς  επίσης  και  σε  κοτόπουλα  και  ψάρια.

210 32 17 131