Η ασαφετίδα χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα όπου βοηθά στην πέψη, ενώ της αποδίδονται και φαρμακευτικές ιδιότητες. Δίνει γεύση παρόμοια με του πράσου και του σκόρδου, ενώ έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και δρα ενάντια στα κρυώματα.
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή πρασσόρυζου, σπανακόρυζου, σως γιαουριού,σε ψητά ψάρια, σε μαρινάδες κρεάτων και ψαριών κτλ.
Τιρ. Μπορείτε να φτιάξετε μια εύκολη σως με μουστάρδα και μαγιονέζα και να προσθέσετε κάρρυ και ασαφετίδα. Ιδανικό για να βουτάτε κοτομπουκιές....
Γραμμάρια: 100γρ.
Ο ανθός μοσχοκάρυδου θυμίζει με το σχήμα του ένα μικρό αχλάδι, που όταν ωριμάσει ανοίγει και αφήνει να φανεί η κόκκινη σάρκα που περιβάλλει ένα γυμνό σπόρο, το μοσχοκάρυδο. Η γεύση του θυμίζει το μοσχοκάρυδο αλλά είναι πιο ντελικάτη και πιο ήπια.
Χρησιμοποιείται στην μαγειρική σε σάλτσες και ως τριμμένο στις κρέμες και στο κοτόπουλο, αρνί και μοσχάρι!
Τip: Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε και για την διακόσμηση του πιάτου σας!