
Αλμπουμίνη
€ 5.20Η Αλμπουμίνη είναι το ασπράδι του αυγού σε σκόνη.
Μπορεί να αντικαταστήσει το νωπό ασπράδι, τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.
Χρησιμοποιήστε το για την παρασκευή μαρέγκας, σε σούπες, μαγιονέζα, ομελέτα, ζύμες και γλυκίσματα.
28 γρ./ml νερού + 4 γρ. αλμπουμίνη σε σκόνη δίνουν 32 γρ. υγρού ασπραδιού (περίπου όσο 1 αυγό)
Προέλευση:ΔανίαςΓραμμάρια: 100γρ.

Αμμωνία διττανθρακική
€ 2.50H αμμωνία χρησιμοποιείται ως διογκωτικός παράγοντας σε κέικ, ντόνατς, μάφιν και κουλουράκια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα πασχαλινά κουλουράκια, στα οποία χαρίζει μοναδική τραγανότητα και ελαφριά υφή. Άλλωστε το ιδιαίτερο άρωμά τους οφείλεται εν μέρη στην αμμωνία.
Πέρα από την μαγειρική, η αμμωνία έχει και καθαριστική χρήση καθώς τα δυαλύματα αμμωνίας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην αφαίρεση δύσκολων λεκέδων.
Προέλευση:ΚίναΓραμμάρια: 1000γρ.
Ανθόνερο Απαλαρίνα 350ml
€ 3.80Το ανθόνερο είναι ιδανικό για την τόνωση και την ολοκλήρωση του καθαρισμού του προσώπου σου.
Θεωρείται πως έχει αντιρυτιδική δράση, ενυδατώνει την επιδερμίδα και το άρωμά του σου αλλάζει τη διάθεση.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε παρασκευές γλυκών όπως κουραμπιέδες, κορμός σοκολάτας, τάρτες φρούτων κ.α.
Προέλευση:Εγχώριο
Βανίλια sticks ανά 2
€ 4.90Η βανίλια Μαδαγασκάρης, ή αλλιώς βανίλια stick είναι ένα φυτό που ανήκει στην κατηγορία της ορχιδέας και θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά!
Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης οι λοβοί της παίρνουν το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα.
Χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στην οικιακή μαγειρική όσο και σε κάποια εκλεκτά τρόφιμα εμπορίου, ιδιαίτερα στη σοκολάτα, σε προϊόντα αρτοποιίας, στη ζαχαροπλαστική, στις πουτίγκες, στις σάλτσες, σε παγωτό, σε αφεψήματα και στην αρωματοποιία.
Το κατάστημά μας FOTSI, καινοτομώντας εδώ και χρόνια, ήταν το πρώτο κατάστημα μπαχαρικών στην Ελλάδα που τοποθέτησε τη φυσική βανίλια sticks σε γυάλινους σωλήνες ώστε να διατηρηθούν φρέσκιες και μαλακές.
Προέλευση:ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ
Γαρύφαλλο άκοπο
€ 2.80Το γαρύφαλλο είναι το λουλούδι του δέντρου Caryuphyllete, το οποίο συλλέγεται όσο είναι μπουμπούκι και αποξηραίνεται.
Χρησιμοποιείται για να προσδώσει άρωμα και καυτερή γεύση, πρέπει όμως να αφαιρείται πριν το σερβίρισμα ή να χρησιμοποιείται σε σκόνη.
Προέλευση:ΚΟΜΟΡΕΣΓραμμάρια: 100γρ.

Γαρύφαλλο Τριμμένο
€ 2.80Το γαρύφαλλο είναι το λουλούδι του δέντρου Caryuphyllete, το οποίο συλλέγεται όσο είναι μπουμπούκι και αποξηραίνεται.
Στη μαγειρική χρησιμοποιείται για να προσδώσει άρωμα και καυτερή γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άκοπο αρκεί να αφαιρείται κατά το σερβίρισμα.
Προέλευση:ΚομόρεςΓραμμάρια: 100γρ.

Γλυκάνησος σπόροι ολόκληροι
€ 1.40Ο γλυκάνισος είναι φυτό ποώδες, μονοετές που καλλιεργείται από την αρχαία εποχή. Οι σπόροι του έχουν μια ιδιαίτερη γλυκιά γεύση και χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική αλλά και την ποτοποιία. Χρησιμοποιείται ευρέως σε παξιμάδια, κουλούρια, ψωμιά, τσίπουρα, ούζα κλπ.
Προέλευση:ΤΟΥΡΚΙΑΣΓραμμάρια: 100γρ.

Ζελατίνη σκόνη 200gr
€ 4.40Η ζελατίνη ενισχύει τις αρθρώσεις και βελτιώνει το μεταβολισμό.
Διαλύστε 5gr σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό. Ανακινείστε καλά και αφήστε το να σταθεί όλο το βράδυ. Η ζελατίνη θα φουσκώσει και θα μετατραπεί σε ζελέ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί, πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι ή προσθέστε το σε χυμό ή ανακατέψτε με γιαούρτι. Για καλύτερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε μέλι.
Η ζελατίνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική κυρίως ως πηκτικό μέσο σε τρόφιμα όπως ζελέ, γιαούρτι, παγωτό, καραμέλες.
Γραμμάρια: 200γρ.