Το αγάρ – αγάρ είναι ένα μπαχαρικό σε σκόνη που προέρχεται από το εκχύλισμα λευκών φυκιών.
Μπορεί να αντικαταστήσει τη ζελατίνη και χρησιμοποιείται σε κρέμες, ζελέ, μαρμελάδες, κέικ.
Αξίζει να το δοκιμάσετε σε νηστίσιμες συνταγές!
Γραμμάρια: 100γρ.
Το μέλι δρυός παράγεται από τις μέλισσες συλλέγοντας τα μελιτώματα (ρητίνη) που παράγεται στον φλοιό του κορμού της βελανιδιάς (δρυς) σε συνδυασμό με μια ποικιλία άγριων βοτάνων του δάσους.
Χαρακτηρίζεται ως μέλι μεγάλης θρεπτικής αξίας με πλούσια γεύση.
Ενισχύει τον μεταβολισμό και την άμυνα του οργανισμού, ενώ έχει ακόμα αποδειχθεί επιστημονικά από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες μέλια παγκοσμίως.
Η μαγειρική σόδα είναι ένα καθαρά χημικό μπαχαρικό καθώς είναι σκέτο διττανθρακικό νάτριο. Στην κουζίνα, χρησιμοποιείται για να δίνει όγκο σε διάφορες παρασκευές όπως τα κεφτεδάκια, τα κέικ, τα μπισκότα και άλλα.
Χρησιμεύει και ως οικιακό καθαριστικό ενώ χρησιμοποιείται και στα πλυντήρια για να διαλύει τα άλατα!
Tip: Βάλτε μπόλικη σόδα σε ένα μπολ για να "τραβήξετε" τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σας.
Το ροζ πιπέρι είναι ο καρπός ενός θάμνου που συγγενεύει με την οικογένεια των πιπεριών, είναι αρωματικό και θέλει πολλή προσοχή στη συντήρησή του, επειδή είναι εξαιρετικά ευαίσθητο.
Η ουσιαστική του χρήση στη μαγειρική είναι να διεγείρει την όρεξη αρωματίζοντας το φαγητό.
Συνδυάζεται τέλεια με τα θαλασσινά, αλλά και για να διακοσμήσουμε ένα πιάτο, δίνοντας του εξαιρετικό άρωμα. Χρησιμοποιείται επίσης και στη ζαχαροπλαστική.
Η εταιρεία μας, μπαχαρικά FOTSI, το χρησιμοποιεί και στα premium teas.