Το αγάρ – αγάρ είναι ένα μπαχαρικό σε σκόνη που προέρχεται από το εκχύλισμα λευκών φυκιών. Μπορεί να αντικαταστήσει την ζελατίνη και χρησιμοποιείται σε κρέμες, ζελέ, μαρμελάδες, κέικ. Αξίζει να το δοκιμάσετε σε νηστίσιμες συνταγές!
Γραμμάρια: 100γρ.
Η ζελατίνη ενισχύει τις αρθρώσεις και βελτιώνει το μεταβολισμό.
Διαλύστε 5 γρ σε μισό φλυτζάνι κρύο νερό. Ανακινείστε καλά και αφήστε το να σταθεί όλο το βράδυ. Η ζελατίνη θα φουσκώσει και θα μετατραπεί σε ζελέ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί, πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι ή προσθέστε το σε χυμό ή ανακατέψετε με γιαούρτι. Για καλύτερη γέυση μπορείται να προσθέσετε μέλι.
Tο μαυροσήσαμο χρησιμοποιείται στην επιφάνεια του ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και τσουρεκιών για εμπλουτισμό της γεύσης τους, στο Baton Salle, για αρωματικούς λόγους αλλά και για εμπλουτισμό της εμφάνισης.