Βανίλια ιδανική για ζαχαροπλαστική χρήση.
Η Αλμπουμίνη είναι το ασπράδι του αυγού σε σκόνη.
Μπορεί να αντικαταστήσει το νωπό ασπράδι, τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.
Χρησιμοποιήστε το για την παρασκευή μαρέγκας, σε σούπες, μαγιονέζα, ομελέτα, ζύμες και γλυκίσματα.
28 γρ./ml νερού + 4 γρ. αλμπουμίνη σε σκόνη δίνουν 32 γρ. υγρού ασπραδιού (περίπου όσο 1 αυγό)
Η βανίλια Μαδαγασκάρης, ή αλλιώς βανίλια stick είναι ένα φυτό που ανήκει στην κατηγορία της ορχιδέας και θεωρείται ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά!
Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης οι λοβοί της παίρνουν το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα.
Χρησιμοποιείται ευρέως τόσο στην οικιακή μαγειρική όσο και σε κάποια εκλεκτά τρόφιμα εμπορίου, ιδιαίτερα στη σοκολάτα, σε προϊόντα αρτοποιίας, στη ζαχαροπλαστική, στις πουτίγκες, στις σάλτσες, σε παγωτό, σε αφεψήματα και στην αρωματοποιία.
Το κατάστημά μας FOTSI, καινοτομώντας εδώ και χρόνια, ήταν το πρώτο κατάστημα μπαχαρικών στην Ελλάδα που τοποθέτησε τη φυσική βανίλια sticks σε γυάλινους σωλήνες ώστε να διατηρηθούν φρέσκιες και μαλακές.
Η μελάσα ζαχαροκάλαμου προέρχεται από το τελευταίο στάδιο επεξεργασίας της ζάχαρης. Έχει μια γλυκόπικρη γεύση και είναι πλούσια σε πολλά χρήσιμα στοιχεία για την ευεξία μας και την καλή απόδοση του οργανισμού. Είναι διάσημη στον χώρο του αθλητισμού καθώς λόγω του πλήθους βιταμινών και στοιχείων που περιέχει, ( βιταμίνες A,B,C,E, χαλκό, ασβέστιο, κάλιο), αποτελεί βασικό δυναμωτικό για τους αθλητές. Χρησιμοποιείται και στο φαγητό π.χ στον κιμά. Στα μπαχαρικά FOTSI, που τροφοδοτούμε με μελάσα βιομηχανίες ζαχαροπλαστικής, εισάγουμε το προϊόν από την Τσεχία και το διαθέτουμε σε βάζο 1kg και βαρέλι 25kg.