Γραμμάρια: 100γρ.
Το πιπέρι καγιέν είναι ένα μπαχαρικό με πολλαπλές θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας, όπως η απώλεια βάρους, η ενίσχυση του μεταβολισμού και η τόνωση της λειτουργίας της καρδιάς.
Χρησιμοποιήστε το στα κοκκινιστά κρέατα, στον κιμά, στην φασολάδα και σε σως ή σάλτσες. Ιδανικό και στο σουβλάκι...
Δίνει υπέροχο χρώμα και γεύση με μια πικάντικη επίγευση.
Ο ανθός μοσχοκάρυδου θυμίζει με το σχήμα του ένα μικρό αχλάδι, που όταν ωριμάσει ανοίγει και αφήνει να φανεί η κόκκινη σάρκα που περιβάλλει ένα γυμνό σπόρο, το μοσχοκάρυδο. Η γεύση του θυμίζει το μοσχοκάρυδο αλλά είναι πιο ντελικάτη και πιο ήπια.
Χρησιμοποιείται στην μαγειρική σε σάλτσες και ως τριμμένο στις κρέμες και στο κοτόπουλο, αρνί και μοσχάρι!
Τip: Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε και για την διακόσμηση του πιάτου σας!