Αμμωνία ιδανική για ζαχαροπλαστική χρήση.
Το μέλι δρυός παράγεται από τις μέλισσες συλλέγοντας τα μελιτώματα (ρητίνη) που παράγεται στον φλοιό του κορμού της βελανιδιάς (δρυς) σε συνδυασμό με μια ποικιλία άγριων βοτάνων του δάσους.
Χαρακτηρίζεται ως μέλι μεγάλης θρεπτικής αξίας με πλούσια γεύση.
Ενισχύει τον μεταβολισμό και την άμυνα του οργανισμού και έχει επίσης αποδειχθεί επιστημονικά από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες μέλια παγκοσμίως.
Η αγαύη είναι μεξικάνικο φυτό που χρησιμοποιήθηκε καταρχήν από τους Αζτέκους. Το τιμούσαν ως «δώρο των Θεών» για τον άνθρωπο και το χρησιμοποιούσαν για να δώσουν άρωμα και γεύση στα φαγητά τους.
Πρόκειται για υπέροχο φυσικό γλυκαντικό που σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως στην παρασκευή γλυκών και ποτών.
Προσοχή: Επειδή είναι πολύ πιο γλυκό από τη ζάχαρη ή το μέλι χρησιμοποιείστε το σε αναλογία 1/3 σε σχέση με τη ζάχαρη.
Το λευκό ταχίνι παράγεται από τον αποφλοιωμένο σπόρο του σησαμιού.
Έχει πλούσια γλυκιά γεύση με κρεμώδη υφή, και φημίζεται για τα πολλά θρεπτικά συστατικά του.
Απολαύστε το μόνο του, ως άλειμμα, σε φρυγανιές ή ψωμί.
Προσθέστε το σε smoothies και power bowls.
Φτιάξτε σπιτικές μπάρες συνδυάζοντάς το με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.