• Αλμπουμίνη
  • Αλμπουμίνη
ID: 1216

Αλμπουμίνη

Προέλευση: Δανίας

€ 5.20

Η Αλμπουμίνη είναι το ασπράδι του αυγού σε σκόνη.

Μπορεί να αντικαταστήσει το νωπό ασπράδι, τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Χρησιμοποιήστε το για την παρασκευή μαρέγκας, σε σούπες, μαγιονέζα, ομελέτα, ζύμες και γλυκίσματα.

28 γρ./ml νερού + 4 γρ. αλμπουμίνη σε σκόνη δίνουν 32 γρ. υγρού ασπραδιού (περίπου όσο 1 αυγό)


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Βόρακας-Sodium Tetraborate Na2B4O7.12H2O

€ 2.50

Βόρακας κατάλληλος για καθαριστική χρήση.

Κράνμπερρυ- Cranberries

€ 2.75

Τα cranberries είναι μικροσκοπικά φρούτα  με κόκκινο χρώμα και γλυκόξινη γεύση.

Χρησιμοποιούνταν και παλιότερα για να αντιμετωπιστούν διάφορες στομαχικές παθήσεις, εντερικές και ηπατικές.

Περιέχουν αρκετά αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C αλλά και άλλες χρήσιμες ουσίες χάρη στις οποίες έχουν αντικαρκινική δράση, μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα, έχουν αντιβακτηριδιακή δράση και προλαμβάνουν τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Χρησιμοποιούνται και στη ζαχαροπλαστική σε τούρτες, και σε γιαούρτι σε συνδυασμό με corn flakes.

Τσουένι ρίζα ολόκληρη - Χαλβαδόριζα

€ 3.00

H ρίζα τσουένι είναι ευρέως διαδομένη για τη χρήση της στη ζαχαροπλαστική.

Συνήθως χρησιμοποιείται στην παρασκευή του χαλβά ταχινιού, καθώς αυτή είναι που προσδίδει στον χαλβά τη λαστιχένια ινώδη του υφή.

Ταιριάζει ακόμα και σε κρέατα, σούπες και σαλάτες.


Φτιάχνεται ακόμα και ως αφέψημα.

 

Ενώ είναι επίσης γνωστό από την αρχαιότητα ως καθαριστικό για χαλιά και υφάσματα, καθώς περιέχει ουσίες που δημιουργούν αφρό στην επαφή τους με το νερό.

Μέλι πορτοκάλι βάζο 480gr

€ 6.80

Το μέλι πορτοκάλι παράγεται από το νέκταρ που συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη πορτοκαλιάς.

Έχει έντονη, χαρακτηριστική, φρουτώδη γεύση με φωτεινό κίτρινο χρώμα.

Kρυσταλλώνει γρήγορα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε γλυκόζη.

Προσφέρει ενέργεια και τόνωση, ενώ είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Μαχλέπι σπόροι ολόκληροι

€ 4.80

Το μαχλέπι, είναι ο σπόρος του φυτού Prunus Mahaleb, ένα είδος κερασιάς.

Η γεύση του το κατατάσσει στα πιο εύγευστα μπαχαρικά.

Οι νοικοκυρές το προσθέτουν ιδιαίτερα στο τσουρέκι, στη βασιλόπιτα, σε κουλουράκια και γενικά στα αρτοπαρασκευάσματα.

210 32 17 131

Εγγραφή στο newsletter μας