Το φυσικό εκχύλισμα βανίλιας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε γλυκιά παρασκευή όπως μιλκσέικ, κέικ, παγωτά, γλυκιές κρέπες, ρυζόγαλο, κρέμες ζαχαροπλαστικής, μπάρες δημητριακών και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε...
Το σαλέπι, γνωστό στη λαϊκή γλώσσα ως σερνικοβότανο, είναι ένα είδος ορχιδέας.
Το ρόφημα Σαλέπι παράγεται από τους βολβούς του φυτού και χρησιμοποιείται σαν αρωματικό στην ζαχαροπλαστική, σαν πηκτικό στην παραγωγή παγωτού ενώ μπαίνει και στο σιρόπι για το σιρόπιασμα διάφορων γλυκών.
Εκτός αυτών πίνοντας το σαν ρόφημα έχει ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες.
Το πεύκο είναι από τα πιο σημαντικά μελισσοκομικά φυτά της Ελλάδας.
Το μέλι πεύκου που παράγεται από τα πευκοδάση της χώρας μας έχει ιδιαίτερο άρωμα χωρίς πολύ γλυκιά γεύση.
Το χρώμα του βρίσκεται σε αποχρώσεις από σκούρο κίτρινο έως ανοιχτό καφέ, ανάλογα την περίοδο παραγωγής.
Η θρεπτική αξία του είναι ιδιαίτερα υψηλή χάρη στην συγκέντρωση μεγάλου αριθμό μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Η Αλμπουμίνη είναι το ασπράδι του αυγού σε σκόνη.
Μπορεί να αντικαταστήσει το νωπό ασπράδι, τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.
Χρησιμοποιήστε το για την παρασκευή μαρέγκας, σε σούπες, μαγιονέζα, ομελέτα, ζύμες και γλυκίσματα.
28 γρ./ml νερού + 4 γρ. αλμπουμίνη σε σκόνη δίνουν 32 γρ. υγρού ασπραδιού (περίπου όσο 1 αυγό)