Η ζελατίνη ενισχύει τις αρθρώσεις και βελτιώνει το μεταβολισμό.
Διαλύστε 5gr σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό. Ανακινείστε καλά και αφήστε το να σταθεί όλο το βράδυ. Η ζελατίνη θα φουσκώσει και θα μετατραπεί σε ζελέ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί, πιείτε το μείγμα με άδειο στομάχι ή προσθέστε το σε χυμό ή ανακατέψτε με γιαούρτι. Για καλύτερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε μέλι.
Η ζελατίνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική κυρίως ως πηκτικό μέσο σε τρόφιμα όπως ζελέ, γιαούρτι, παγωτό, καραμέλες.
Γραμμάρια: 200γρ.
H αμμωνία χρησιμοποιείται ως διογκωτικός παράγοντας σε κέικ, ντόνατς, μάφιν και κουλουράκια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα πασχαλινά κουλουράκια, στα οποία χαρίζει μοναδική τραγανότητα και ελαφριά υφή. Άλλωστε το ιδιαίτερο άρωμά τους οφείλεται εν μέρη στην αμμωνία.
Πέρα από την μαγειρική, η αμμωνία έχει και καθαριστική χρήση καθώς τα δυαλύματα αμμωνίας είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην αφαίρεση δύσκολων λεκέδων.
Η αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει γεύση και άρωμα σε κέικ, μπισκότα ή μαρμελάδες αλλά και σε σάλτσες με κρέας και λαχανικά.
Μπορείτε επίσης να αρωματίσετε το τσάι σας, προσθέτοντας 1-2 φλούδες πορτοκαλιού στο βραστό νερό.
Οι φλούδες πορτοκαλιού καταναλώνονται και ως αφέψημα λόγω των θεραπευτικών και ευεργετικών του ιδιοτήτων.
Χρησιμοποιούνται ακόμα και σε αρωματικά κεριά ή προϊόντα ομορφιάς.