
Αλμπουμίνη
€ 5.20Η Αλμπουμίνη είναι το ασπράδι του αυγού σε σκόνη.
Μπορεί να αντικαταστήσει το νωπό ασπράδι, τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.
Χρησιμοποιήστε το για την παρασκευή μαρέγκας, σε σούπες, μαγιονέζα, ομελέτα, ζύμες και γλυκίσματα.
28 γρ./ml νερού + 4 γρ. αλμπουμίνη σε σκόνη δίνουν 32 γρ. υγρού ασπραδιού (περίπου όσο 1 αυγό)
Προέλευση:ΔανίαςΓραμμάρια: 100γρ.

Μανιτάρι Shitake Λεντινούλα
€ 4.00Μανιτάρι Shitake Λεντινούλα αποξηραμένο.
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό, κρασί ή μπράντι και στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε για 1'-2' με ελαιόλαδο ή βούτυρο και σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί ή με το υγρό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Επίσης, μπορούν να προστεθούν στις σούπες, ομελέτες, σάλτσες και μαγειρευτά…
Προέλευση:ΕγχώριοΓραμμάρια: 50γρ.

Μανιτάρι Πορτσίνι -Βασιλομανίταρο Δίρφυς
€ 7.50Τα μανιτάρια πορτσίνι γενικά δεν καλλιεργούνται αλλά συλλέγονται από το φυσικό τους περιβάλλον. Έχουν μαστιχωτή υφή κι έντονη γλυκιά, σαρκώδη γεύση καρυδιού και άρωμα δάσους. Τα αποξηραμένα πορτσίνι έχουν πιο πολλή πρωτεΐνη από τα περισσότερα λαχανικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε υπέροχα αρωματικά ριζότο, σούπες, σάλτσες αλλά και τάρτες.
Στο παρακάτω link θαυμάστε τη σεφ Γεωργία Κουτσούκου καλεσμένη στο κατάστημά μας να εμπλουτίζει το ριζότο με μανιτάρια πλευρώτους και πορτσίνι.
https://www.youtube.com/watch?v=mm1Y8z7l7YI&t=331s
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1. Μουλιάστε σε χλιαρό νερό για 15’
2. Στραγγίζετε το νερό
3. Σοτάρετε 1-2’.
4. Σβήστε με ξηρό κόκκινο κρασί.
5. Προσθέστε τοματοπελτέ και αφήστε να σιγοβράσουν για 15’.
Εναλλακτικά προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σάλτσες, φαγητά κατσαρόλας, ομελέτες, σούπες ή όσπρια.
Προέλευση:ΒουλγαρίαςΓραμμάρια: 50γρ.
Μανιτάρια Αουρικουλάρια
€ 4.00Μανιτάρια Αουρικουλάρια ή αλλιώς γνωστό ως Black Fungus ή Αυτί του Ιούδα.
Χρησιμοποιείται πολύ σε κινέζικα πιάτα.
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά.
Μόλις μουλιάσουν τεμαχίζουμε σε μικρότερα τεμάχια ή λωρίδες.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο μαζί με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σβήνουμε με σάλτσα σόγιας.
Σερβίρουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.
TIP:
Το νερό του μουλιάσματος αποτελεί εξαιρετικό ζωμό για σάλτσες ή σούπες.
Προέλευση:Ε.Ε.Γραμμάρια: 50γρ.
Μανιτάρια Αρνάκι Lion's Mane
€ 12.00Τα μανιτάρια Αρνάκι Lion's Mane τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά.
Τεμαχίζουμε προσεκτικά σε φέτες 0,5cm.
Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο για 1 λεπτό σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί ή λίγο λεμόνι.
Έχουν συμπαγή υφή και γεύση που θυμίζει ψίχα καβουριού.
Αισθητά αρώματα δάσους.
Ταιριάζουν ιδιαίτερα με σχοινόπρασσο, μάραθο, ξύσμα εσπεριδοειδών και σκόρδο.
Προέλευση:Ε.Ε.Γραμμάρια: 50γρ.
Μανιτάρια Γανόδερμα Sticks
€ 13.00Το μανιτάρι γανόδερμα θεωρείται φαρμακευτικό μανιτάρι καθώς βοηθά στην ευεξία του σώματος και την ρύθμιση των σωματικών λειτουργιών.
Σε 1lt νερό ρίχνετε 2-3 κομμάτια και βράζετε για 30' σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις κρυώσει, φυλάξτε το αφέψημα σε φιάλη στο ψυγείο. Το αφέψημα είναι πικρό και μπορεί να διατηρηθεί για 1 μήνα.
Καταναλώστε 1-3 φλιτζανάκια του καφέ την ημέρα ή εναλλακτικά προσθέστε το αφέψημα σε ροφήματα της αρεσκείας σας, ακόμη και μέσα σε σούπες.
TIPS:
Βάλτε 6-7 κομμάτια σε ένα βάζο με 750ml κόκκινο κρασί ή τσίπουρο.
Φυλάξτε σε μέρος σκιερό και δροσερό για 1,5 μήνα.
Σουρώστε καλά.
Πίνετε μισό ποτήρι την ημέρα κρασί ή 1 κουταλιάς της σούπας τσίπουρο.
Προέλευση:Ε.Ε.Γραμμάρια: 100γρ.
Μανιτάρια Γανόδερμα Ολόκληρο
€ 13.00Το μανιτάρι γανόδερμα θεωρείται φαρμακευτικό μανιτάρι καθώς βοηθά στην ευεξία του σώματος και την ρύθμιση των σωματικών λειτουργιών.
Σε 1lt νερό ρίχνετε 2-3 κομμάτια και βράζετε για 30' σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις κρυώσει, φυλάξτε το αφέψημα σε φιάλη στο ψυγείο. Το αφέψημα είναι πικρό και μπορεί να διατηρηθεί για 1 μήνα.
Καταναλώστε 1-3 φλιτζανάκια του καφέ την ημέρα ή εναλλακτικά προσθέστε το αφέψημα σε ροφήματα της αρεσκείας σας, ακόμη και μέσα σε σούπες.
TIPS:
Βάλτε 6-7 κομμάτια σε ένα βάζο με 750ml κόκκινο κρασί ή τσίπουρο.
Φυλάξτε σε μέρος σκιερό και δροσερό για 1,5 μήνα.
Σουρώστε καλά.
Πίνετε μισό ποτήρι την ημέρα κρασί ή 1 κουταλιάς της σούπας τσίπουρο.
(Η αναγραφόμενη τιμή αναφέρεται σε 1 τεμάχιο μανιτάρι ολόκληρο, περίπου 100gr, η τελική τιμή θα υπολογιστεί έπειτα από την ζύγιση.)
Προέλευση:Ε.Ε.Μανιτάρια Γκριφίσκη Maitake
€ 6.25Τα μανιτάρια Γκριφίσκη ή αλλιώς γνωστά ως Μαϊτάκε έχουν δυνατά αρώματα δάσους με νότες καπνιστού.
Πριν τα μουλιάσετε τρίψτε τα φυλλαράκια και κυρίως σπάστε το κοτσάνι με τα χέρια σας.
Μουλιάστε σε λευκό γλυκό κρασί για 15'.
Σοτάρετε σε ελαιόλαδο για 3' σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήστε με το κρασί που μουλιάσατε τα μανιτάρια.
Προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε μανιταρόσουπες, χορτόσουπες, σε όσπρια ή κρέας στην κατσαρόλα.
Ταιριάζουν επίσης πολύ με αμύγδαλα και καυτερά.
Προέλευση:Ε.Ε.Γραμμάρια: 50γρ.
Μανιτάρια Καισαρικό Amanita Caesarea
€ 8.00Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά και στραγγίζουμε (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο. Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).
Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.
TIP:
Το υγρό μετά τη στράγγιση αποτελεί πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες (σουρώνουμε με τουλπάνι ή λεπτή πετσέτα).
Προέλευση:Ε.Ε.Γραμμάρια: 50γρ.
Μανιτάρια Κανθαρέλλες
€ 9.00Μουλιάζουμε τα μανιτάρια Κανθαρέλλες σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά και στραγγίζουμε (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο. Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).
Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.
TIP:
Το υγρό μετά τη στράγγιση αποτελεί πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες (σουρώνουμε με τουλπάνι ή λεπτή πετσέτα).
Προέλευση:Ε.Ε.Γραμμάρια: 50γρ.
Μανιτάρια Κοπρίνος
€ 4.75Μουλιάστε τα μανιτάρια Κοπρίνος σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά και στραγγίστε.
Σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.
TIP:
Μπορείτε να θρυμματίσετε τα μανιτάρια με τα χέρια σας ή με multi και να ρίξετε 1 κουταλιά της σούπας από την πούδρα που θα προκύψει σε ομελέτες, όσπρια, σάλτσες ή ζύμες.
Προέλευση:Ε.Ε.Γραμμάρια: 50γρ.
Μανιτάρια Κόρντισεπς
€ 8.50Μουλιάζουμε τα μανιτάρια Κόρντισεπς σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά.
Στραγγίζουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.
TIP:
Θρυμματίστε τα μανιτάρια με τα χέρια σας και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας από την πούδρα που θα προκύψει σε ομελέτες, όσπρια, σάλτσες ή ζύμες.
Προέλευση:Ε.Ε.Γραμμάρια: 50γρ.
Μανιτάρια Μορχέλλες- Morels
€ 40.00Τα μανιτάρια Μορχέλλες είναι ιδανικά για σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15΄ (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30') και στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε για 1'-2' σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).
Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι ή τα προσθέτουμε στη συνταγή της επιλογής μας.
TIP:
Το υγρό μετά τη στράγγιση αποτελεί πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες (σουρώνουμε με τουλπάνι ή λεπτή πετσέτα).
Προέλευση:Ε.Ε.Γραμμάρια: 50γρ.