Διάφορα

Αλμπουμίνη

€ 5.20

Η Αλμπουμίνη είναι το ασπράδι του αυγού σε σκόνη.

Μπορεί να αντικαταστήσει το νωπό ασπράδι, τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Χρησιμοποιήστε το για την παρασκευή μαρέγκας, σε σούπες, μαγιονέζα, ομελέτα, ζύμες και γλυκίσματα.

28 γρ./ml νερού + 4 γρ. αλμπουμίνη σε σκόνη δίνουν 32 γρ. υγρού ασπραδιού (περίπου όσο 1 αυγό)

Προέλευση:Δανίας
Γραμμάρια: 100γρ.

Αλουμινόχαρτο 100 μέτρων

€ 9.90

Αλουμινόχαρτο 100 μέτρων

Προέλευση:Ε.Ε.

Βαφή αυγών κίτρινη

€ 1.00

Βαφή για 30 αυγά

Προέλευση:Εγχώρια

Βαφή αυγών κόκκινη

€ 1.00

Βαφή για 30 αυγά

Προέλευση:Εγχώρια

Βαφή αυγών μπλε

€ 1.00

Βαφή για 30 αυγά

Προέλευση:Εγχώρια

Βαφή αυγών πράσινη

€ 1.00

Βαφή για 30 αυγά

Προέλευση:Εγχώρια

Βόρακας-Sodium Tetraborate Na2B4O7.12H2O

€ 2.50

Βόρακας κατάλληλος για καθαριστική χρήση.

Προέλευση:ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Γραμμάρια: 1000γρ.

Ζάχαρη Καστανή ξυλάκι 12,5gr 16,5cm

€ 0.90

Διακοσμεί και γλυκαίνει αναδεύοντας...

Προέλευση:Ε.Ε.

Ζάχαρη Λευκή ξυλάκι 12,5gr 16,5cm

€ 0.90

Διακοσμεί και γλυκαίνει αναδεύοντας...

Προέλευση:Ε.Ε.

Θρεψίνη - Σταφυλόκρεμα 210gr

€ 5.40

Προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας! Χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ψωμί, κέϊκ, κρέπες κλπ.

Προέλευση:Κύπρος

Ιπποφαές Πολτός 500 ml

€ 14.50

Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της Ευρώπης και της Ασίας και ανήκει στις λεγόμενες σούπερ τροφές.


Περιέχει πάνω από 190 θρεπτικά συστατικά και είναι ιδιαίτερα τονωτικό.


Προέλευση:E.E.

Κάπαρη σε άλμη βάζο 190gr

€ 2.50

Κάπαρη σε άλμη, must για τις σαλάτες σας!!!

Καπνιστή γεύση Αγριοκαρυδιάς 118ml

€ 6.50

Ραντίστε  το κοτόπουλο, το χοιρινό και το μοσχάρι σας και αφήστε το για 20 λεπτά να απορροφήσει τα αρώματα του καπνού.

Ψήστε το φαγητό σας και απολαύστε τη μοναδική γεύση του!

Προέλευση:ΗΠΑ

Κόλλα κολλαρίσματος σε βαζάκι 40γρ.

€ 1.20

Κόλλα κολλαρίσματος σε μορφή πάστας.

Αφού τη διαλύσετε σε λίγο νερό ψεκάστε τα ρούχα που θέλετε να κολλάρετε και σιδερώστε τα.

Προέλευση:Ε.Ε.

Λεβάντα πουγκί μεγάλο

€ 0.80

Η λεβάντα είναι πολύ γνωστή για τη χρήση της ως απωθητικό του σκόρου.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε τον ανθό της χύμα, σε πολύχρωμα πουγκάκια ή αποξηραμένη σε ματσάκια.

Ιδανικά και για ντεκόρ...

Προέλευση:Ε.Ε.

Λεβάντα πουγκί μικρό

€ 0.50

Η λεβάντα είναι πολύ γνωστή για τη χρήση της ως απωθητικό του σκόρου.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε τον ανθό της χύμα, σε πολύχρωμα πουγκάκια ή αποξηραμένη σε ματσάκια.

Ιδανικά και για ντεκόρ...

Προέλευση:Ε.Ε.

Λουλάκι

€ 6.00

Λουλάκι για λεύκανση των ρούχων.

Προέλευση:ΒΕΛΓΙΟ
Γραμμάρια: 250γρ.

Λούφα

€ 3.00

Φυτικό σφουγγάρι που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Ιδανικό και για χρήση στην κουζίνα.

Προέλευση:Εγχώριο

Μανιτάρι Shitake Λεντινούλα

€ 4.00

Μανιτάρι Shitake Λεντινούλα αποξηραμένο.

Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό, κρασί ή μπράντι και στραγγίζουμε.

Σοτάρουμε για 1'-2' με ελαιόλαδο ή βούτυρο και σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί ή με το υγρό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Επίσης, μπορούν να προστεθούν στις σούπες, ομελέτες, σάλτσες και μαγειρευτά…

Προέλευση:Εγχώριο
Γραμμάρια: 50γρ.

Μανιτάρι Πορτσίνι -Βασιλομανίταρο Δίρφυς

€ 7.50

Τα μανιτάρια πορτσίνι γενικά δεν καλλιεργούνται αλλά συλλέγονται από το φυσικό τους περιβάλλον. Έχουν μαστιχωτή υφή κι έντονη γλυκιά, σαρκώδη γεύση καρυδιού και άρωμα δάσους. Τα αποξηραμένα πορτσίνι έχουν πιο πολλή πρωτεΐνη από τα περισσότερα λαχανικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε υπέροχα αρωματικά ριζότο, σούπες, σάλτσες αλλά και τάρτες.

 

Στο παρακάτω link θαυμάστε τη σεφ Γεωργία Κουτσούκου καλεσμένη στο κατάστημά μας να εμπλουτίζει το ριζότο με μανιτάρια πλευρώτους και πορτσίνι.

 

https://www.youtube.com/watch?v=mm1Y8z7l7YI&t=331s

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

1. Μουλιάστε σε χλιαρό νερό για 15’

2. Στραγγίζετε το νερό

3. Σοτάρετε 1-2’.

4. Σβήστε με ξηρό κόκκινο κρασί.

5. Προσθέστε τοματοπελτέ και αφήστε να σιγοβράσουν για 15’.

 

Εναλλακτικά προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σάλτσες, φαγητά κατσαρόλας, ομελέτες, σούπες ή όσπρια.

Προέλευση:Βουλγαρίας
Γραμμάρια: 50γρ.

Μανιτάρια Αουρικουλάρια

€ 4.00

Μανιτάρια Αουρικουλάρια ή αλλιώς γνωστό ως Black Fungus ή Αυτί του Ιούδα.

Χρησιμοποιείται πολύ σε κινέζικα πιάτα.

 

Μουλιάζουμε  σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά.

Μόλις μουλιάσουν τεμαχίζουμε σε μικρότερα τεμάχια ή λωρίδες.

Σοτάρουμε για 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο μαζί με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σβήνουμε με σάλτσα σόγιας.

Σερβίρουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.

 

TIP:

Το νερό του μουλιάσματος αποτελεί εξαιρετικό ζωμό για σάλτσες ή σούπες.

Προέλευση:Ε.Ε.
Γραμμάρια: 50γρ.

Μανιτάρια Αρνάκι Lion's Mane

€ 12.00

Τα μανιτάρια Αρνάκι Lion's Mane τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά.

Τεμαχίζουμε προσεκτικά σε φέτες 0,5cm.

Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο για 1 λεπτό σε κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί ή λίγο λεμόνι.

 

Έχουν συμπαγή υφή και γεύση που θυμίζει ψίχα καβουριού.

Αισθητά αρώματα δάσους.

Ταιριάζουν ιδιαίτερα με σχοινόπρασσο, μάραθο, ξύσμα εσπεριδοειδών και σκόρδο.

Προέλευση:Ε.Ε.
Γραμμάρια: 50γρ.

Μανιτάρια Γανόδερμα Sticks

€ 13.00

Το μανιτάρι γανόδερμα θεωρείται φαρμακευτικό μανιτάρι καθώς βοηθά στην ευεξία του σώματος και την ρύθμιση των σωματικών λειτουργιών.

 

Σε 1lt νερό ρίχνετε 2-3 κομμάτια και βράζετε για 30' σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις κρυώσει, φυλάξτε το αφέψημα σε φιάλη στο ψυγείο. Το αφέψημα είναι πικρό και μπορεί να διατηρηθεί για 1 μήνα.

Καταναλώστε 1-3 φλιτζανάκια του καφέ την ημέρα ή εναλλακτικά προσθέστε το αφέψημα σε ροφήματα της αρεσκείας σας, ακόμη και μέσα σε σούπες.

 

TIPS:

Βάλτε 6-7 κομμάτια σε ένα βάζο με 750ml κόκκινο κρασί ή τσίπουρο.

Φυλάξτε σε μέρος σκιερό και δροσερό για 1,5 μήνα.

Σουρώστε καλά.

Πίνετε μισό ποτήρι την ημέρα κρασί ή 1 κουταλιάς της σούπας τσίπουρο.

Προέλευση:Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μανιτάρια Γανόδερμα Ολόκληρο

€ 13.00

Το μανιτάρι γανόδερμα θεωρείται φαρμακευτικό μανιτάρι καθώς βοηθά στην ευεξία του σώματος και την ρύθμιση των σωματικών λειτουργιών.

 

Σε 1lt νερό ρίχνετε 2-3 κομμάτια και βράζετε για 30' σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις κρυώσει, φυλάξτε το αφέψημα σε φιάλη στο ψυγείο. Το αφέψημα είναι πικρό και μπορεί να διατηρηθεί για 1 μήνα.

Καταναλώστε 1-3 φλιτζανάκια του καφέ την ημέρα ή εναλλακτικά προσθέστε το αφέψημα σε ροφήματα της αρεσκείας σας, ακόμη και μέσα σε σούπες.

 

TIPS:

Βάλτε 6-7 κομμάτια σε ένα βάζο με 750ml κόκκινο κρασί ή τσίπουρο.

Φυλάξτε σε μέρος σκιερό και δροσερό για 1,5 μήνα.

Σουρώστε καλά.

Πίνετε μισό ποτήρι την ημέρα κρασί ή 1 κουταλιάς της σούπας τσίπουρο.

 

 

(Η αναγραφόμενη τιμή αναφέρεται σε 1 τεμάχιο μανιτάρι ολόκληρο, περίπου 100gr, η τελική τιμή θα υπολογιστεί έπειτα από την ζύγιση.)

Προέλευση:Ε.Ε.

Μανιτάρια Γκριφίσκη Maitake

€ 6.25

Τα μανιτάρια Γκριφίσκη ή αλλιώς γνωστά ως Μαϊτάκε έχουν δυνατά αρώματα δάσους με νότες καπνιστού.

Πριν τα μουλιάσετε τρίψτε τα φυλλαράκια και κυρίως σπάστε το κοτσάνι με τα χέρια σας.

Μουλιάστε σε λευκό γλυκό κρασί για 15'.

Σοτάρετε σε ελαιόλαδο για 3' σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.

Σβήστε με το κρασί που μουλιάσατε τα μανιτάρια.

Προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε μανιταρόσουπες, χορτόσουπες, σε όσπρια ή κρέας στην κατσαρόλα.

Ταιριάζουν επίσης πολύ με αμύγδαλα και καυτερά.

Προέλευση:Ε.Ε.
Γραμμάρια: 50γρ.

Μανιτάρια Καισαρικό Amanita Caesarea

€ 8.00

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά και στραγγίζουμε (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).

Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο. Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).

Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.

 

TIP:

Το υγρό μετά τη στράγγιση αποτελεί πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες (σουρώνουμε με τουλπάνι ή λεπτή πετσέτα).

Προέλευση:Ε.Ε.
Γραμμάρια: 50γρ.

Μανιτάρια Κανθαρέλλες

€ 9.00

Μουλιάζουμε τα μανιτάρια Κανθαρέλλες σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά και στραγγίζουμε (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30 λεπτά).

Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο. Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).

Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.

 

TIP:

Το υγρό μετά τη στράγγιση αποτελεί πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες (σουρώνουμε με τουλπάνι ή λεπτή πετσέτα).

Προέλευση:Ε.Ε.
Γραμμάρια: 50γρ.

Μανιτάρια Κοπρίνος

€ 4.75

Μουλιάστε τα μανιτάρια Κοπρίνος σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά και στραγγίστε.

Σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.

 

TIP:

Μπορείτε να θρυμματίσετε τα μανιτάρια με τα χέρια σας ή με multi και να ρίξετε 1 κουταλιά της σούπας από την πούδρα που θα προκύψει σε ομελέτες, όσπρια, σάλτσες ή ζύμες.

Προέλευση:Ε.Ε.
Γραμμάρια: 50γρ.

Μανιτάρια Κόρντισεπς

€ 8.50

Μουλιάζουμε  τα μανιτάρια Κόρντισεπς σε χλιαρό νερό για 15 λεπτά.

Στραγγίζουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Μπορούμε να προσθέσουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.

 

TIP:

Θρυμματίστε τα μανιτάρια με τα χέρια σας και ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας από την πούδρα που θα προκύψει σε ομελέτες, όσπρια, σάλτσες ή ζύμες.

Προέλευση:Ε.Ε.
Γραμμάρια: 50γρ.

Μανιτάρια Μορχέλλες- Morels

€ 40.00

Τα μανιτάρια Μορχέλλες είναι ιδανικά για σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.

Μουλιάζουμε  σε χλιαρό νερό για 15΄ (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30') και στραγγίζουμε.

Σοτάρουμε για 1'-2' σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).

Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι ή τα προσθέτουμε στη συνταγή της επιλογής μας.

 

TIP:

Το υγρό μετά τη στράγγιση αποτελεί πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες (σουρώνουμε με τουλπάνι ή λεπτή πετσέτα).

Προέλευση:Ε.Ε.
Γραμμάρια: 50γρ.

210 32 17 131

Εγγραφή στο newsletter μας