Μανιτάρι Shitake Λεντινούλα αποξηραμένο.
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό, κρασί ή μπράντι και στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε για 1'-2' με ελαιόλαδο ή βούτυρο και σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί ή με το υγρό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Επίσης, μπορούν να προστεθούν στις σούπες, ομελέτες, σάλτσες και μαγειρευτά…
Γραμμάρια: 50γρ.
Το άσπρο ή λευκό πιπέρι είναι η καρδιά του φρούτου ό,τι μένει δηλαδή όταν αφαιρείται η φλούδα που περιβάλλει τον καρπό.
Έχει ιδιαίτερο άρωμα και αρκετά καυτερή γεύση γι’αυτό και πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση.
Οι πιο συχνές χρήσεις του είναι σε λευκές σάλτσες, στο τζατζίκι, στην μπεσαμέλ, σε τυρόπιτες, καθώς επίσης σε κοτόπουλο και ψάρι.