• Μανιτάρι Πορτσίνι -Βασιλομανίταρο Δίρφυς
  • Μανιτάρι Πορτσίνι -Βασιλομανίταρο Δίρφυς
ID: 689

Μανιτάρι Πορτσίνι -Βασιλομανίταρο Δίρφυς

Προέλευση: ΕΥΒΟΙΑ

€ 7.50

Τα μανιτάρια πορτσίνι γενικά δε καλλιεργούνται αλλά συλλέγονται από το φυσικό τους περιβάλλον. Έχουν μαστιχωτή υφή κι έντονη γλυκιά, σαρκώδη γεύση καρυδιού και άρωμα δάσους. Τα αποξηραμένα πορτσίνι έχουν πιο πολλή πρωτεΐνη από τα περισσότερα λαχανικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε υπέροχα αρωματικά ριζότα, σούπες, σάλτσες αλλά και τάρτες.

 

Στο παρακάτω link θαυμάστε την σεφ Γεωργία Κούτσούκου καλεσμένη στο κατάστημά μας να εμπλουτίζει το ριζότο με μανιτάρια πλευρώτους και πορτσίνι.

 

https://www.youtube.com/watch?v=mm1Y8z7l7YI&t=331s

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

PREPARATION STEPS

 

1.Μουλιάστε σε χλιαρό νερό για 15’/

Lukewarm water for 15’

2.Στραγγίξετε το νερό. / Drain water

3.Σοτάρετε 1-2’. / Saute 1-2’.

4.Σβήστε με ξηρό κόκκινο κρασί. /

Stir in dry red wine

5.Προσθέστε τοματοπελτέ  κα αφήστε να σιγοβράσουν για 15’./

Stir in crème fraiche or tomato paste and simmer in low heat for 15’.

 

Εναλλακτικά προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σάλτσες, φαγητά κατσαρόλας,

Ομελέτες, σούπες ή όσπρια. /

Add the sautéed mushrooms to soups, omelettes, risotto and to casserole dishes.


Γραμμάρια: 50γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Γκαλάνγκαλ ρίζα - Galangal root

€ 3.50

Το γκαλάνγκαλ είναι μια ρίζα που θυμίζει πιπερόριζα.

Έχει λίγο πικάντικη γεύση και λεμονάτη.

Τα αποξηραμένα γκαλάνγκαλ είναι πιο πικάντικα από τα φρέσκα, με γεύση που θυμίζει τζίντζερ και κανέλα.

Χρησιμοποιείται στην Ινδική κουζίνα, στο ρύζι με λαχανικά και κρέας.

Δοκιμάστε το στο στιφάδο σας με βόειο ή βουβαλίσιο κρέας.

Χρένο σκόνη (Horseradish)

€ 2.80

Το χρένο έχει γεύση δροσερή και καυτερή σαν την μουστάρδα.

Ταιριάζει με κρέας ή ψάρι ενώ μπορεί να προστεθεί σε ζεστές ή κρύες σάλτσες, σαλάτες και μαριναρισμένα λαχανικά.

Είναι το βασικό συστατικό για την διάσημη σως horseraradish. Πολλές φορές χρησιμοποιείται και για το ιαπωνικό καρύκευμα wasabi, λόγω της σπανιότητας του φυτού wasabi.

 

Το χρένο σε σκόνη μπορεί να καταναλωθεί επίσης λόγω των θρεπτικών συστατικών και βιταμινών που περιέχει. Προτεινόμενη δοσολογία 1 κουταλάκι του γλυκού 2-3 φορές τη μέρα.

Καπνιστή Πάπρικα

€ 2.00

Με την ιδιαίτερη γεύση της, σας ταξιδεύει σε μονοπάτια εξαίσιας γευσιγνωσίας....

Και που δεν πάει.....

Σε τηγανητά, μανιταροπροϊόντα, ψητά, σάλτσες....

Λεβάντα πουγκί μεγάλο

€ 0.80

Η λεβάντα είναι πολύ γνωστή για την χρήση της ως απωθητικό του σκόρου.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε τον ανθό της χύμα, σε πολύχρωμα πουγκάκια ή αποξηραμένη σε ματσάκια δικής μας παραγωγής. Ιδανικά και για ντεκόρ.

Εκουιζέτο φυτό κομμένο

€ 2.50

Το  εκουιζέτο είναι  ένα  πολυετές, ποώδες  φυτό τριχωτό, αρωματικό  και  γκρίζου  χρώματος. Τα  φύλλα  του  έχουν μήκος  από  3  έως  8 χιλιοστά με  άκρες  αναδιπλωμένες. Χρησιμοποιείται  σαν  καρύκευμα  στη  μαγειρική,  όπως  η  ρίγανη  ή  το  θρούμπι. Επίσης, έχει  θεραπευτικές  ιδιότητες, αφού  το  υπέργειο τμήμα  του  λειτουργεί  ως  διουρητικό, λιποδιαλυτικό. Τέλος, είναι  πολύ  αποτελεσματικό  για  την  πέτρα  στα  νεφρά  και  την  ουροδόχο  κύστη. Προσοχή  όμως!  Το βότανο  διεγείρει  τη  μήτρα  και  καλύτερα  να  αποφεύγεται  η  λήψη  του  κατά  τη  διάρκεια  της  εγκυμοσύνης.

210 32 17 131

Εγγραφή στο newsletter μας