Καπνιστή γεύση Αγριοκαρυδιάς 118ml

Προέλευση: ΗΠΑ

€ 6.50

Ραντίστε  το κοτόπουλο, το χοιρινό και το μοσχάρι σας και αφήστε το για 20 λεπτά να απορροφήσει τα αρώματα του καπνού. Ψήστε το φαγητό σας και απολαύστε τη μοναδική γεύση του!

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Κάρδαμο - κακουλές πράσινος

€ 7.00

Το κάρδαμο ή αλλιώς κακουλές είναι ένα από τα συστατικά της σκόνης κάρυ, ενώ  οι  σπόροι  του  χρησιμοποιούνται  και  ολόκληροι  σε  πίκλες, μαρινάδες, καφέ και σε αφεψήματα.

Επιπλέον προστίθεται σε τσουρέκια, βασιλόπιτες, κέικ αλλά και στο ρύζι, δίνοντας μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.

Στο κατάστημά μας θα το βρείτε και τριμμένο!

Πιπεριά Carolina Reaper σκόνη (1.600.000 SHU)

€ 8.00

Για λίγους και καλούς!

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Είναι μία από τις καυτερές πιπεριές στον κόσμο, με βαθμό καυστικότητας 1,600,000 SHU, που σημαίνει πως ενδείκνυται μόνο γι'αυτούς που λατρεύουν και ξέρουν πως να τρώνε τα πολύ καυτερά πιάτα.

Λοιπόν; Δέχεστε την πρόκληση;

Κιούμελ σπόροι τριμμένοι

€ 1.20

Το κιούμελ ή  αγριοκύμινο, είναι  ένα  αυτοφυές  φυτό  με  ύψος  ως  1 μέτρο, με  λεπτά  φύλλα  και  άσπρα  άνθη. Από  το  φυτό  συλλέγονται  οι  καρποί  για  την  παρασκευή  ελαίου αγριοκυμίνου.

Το άρωμά του και η γεύση του είναι πιο ντελικάτη από του απλού κύμινου.

Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην Τσέχικη και στην Γερμανική κουζίνα.

Χαρακτηριστικές συνταγές είναι το σιγοψημένο κότσι με μπύρα και σπόρους αγριοκύμινου και η σούπα κολοκύθας ή σκέτη ψητή κολοκύθα με αγριοκύμινο.

Σινάπι κίτρινο ολόκληρο

€ 0.60

Το σινάπι ανήκει  στην  οικογένεια  των  σταυρανθών με  φύλλα  άμισχα  και  πτερωτά, ενώ  τα  άνθη  του  είναι  κίτρινα  και  κάθε  λοβός  περιέχει  μέχρι  και  10  σπόρους. Το  σινάπι  χρησιμοποιείται  σε  έμπλαστρα  για μυϊκούς  πόνους, αφού  προκαλεί  υπεραιμία  και  βελτιώνει  την κυκλοφορία  του  αίματος  ενώ  έχει  και  χωνευτικές  ιδιότητες. Συνηθίζεται να χρησιμοποιείται από πολλούς σεφ σε σάλτσες-ψητά ή στην παρασκευή μουστάρδας αντί ή σε συνδυασμό με το λευκό σινάπι. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μαύρο και κίτρινο σινάπι.

Σκόρδο Σκόνη

€ 1.00

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και φάρμακο τουλάχιστον από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων.

Θεωρείτο πολύ εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό.

Τονώνει την άμυνα του οργανισμού και μειώνει την πίεση του αίματος. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα σε διάφορα ψητά, σάλτσες, ζύμες ψωμιού και λαδερά φαγητά είτε τα ψιλοκομμένα -γκρανουλέ μέρη του βολβού του, είτε αποξηραμένο σε σκόνη ή νιφάδες.

Είναι επίσης βασικό χαρακτηριστικό του FOTSI TZATZIKI ΜΙΧ.

210 32 17 131