Μανιτάρια Αουρικουλάρια ή αλλιώς γνωστό ως Black Fungus ή Αυτί του Ιούδα.
Χρησιμοποιείται πολύ σε κινέζικα πιάτα.
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά.
Μόλις μουλιάσουν τεμαχίζουμε σε μικρότερα τεμάχια ή λωρίδες.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά σε ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο μαζί με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Σβήνουμε με σάλτσα σόγιας.
Σερβίρουμε με καβουρδισμένο σουσάμι.
TIP:
Το νερό του μουλιάσματος αποτελεί εξαιρετικό ζωμό για σάλτσες ή σούπες.
Γραμμάρια: 50γρ.
Μανιτάρι Shitake Λεντινούλα αποξηραμένο.
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό, κρασί ή μπράντι και στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε για 1'-2' με ελαιόλαδο ή βούτυρο και σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί ή με το υγρό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Επίσης, μπορούν να προστεθούν στις σούπες, ομελέτες, σάλτσες και μαγειρευτά…