Κάρρυ Κόκκινο Καυτερό

Προέλευση: Ε.Ε.

€ 1.20

Το κάρρυ, είναι  ένα  καρύκευμα   σε  σκόνη, που  παρασκευάζεται  από  τη  μίξη  πολλών  μπαχαρικών  σε  διάφορες  αναλογίες  και  συνδυασμούς, όπως  κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι  καγιέν, πιπέρι  μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο  και  άλλα. Με  το  κάρυ  αρωματίζονται  διάφορα φαγητά  με  κρέας, λαχανικά, ρύζι  και  αυγά, ιδιαίτερα  στην Ινδική, Ινδονησιακή  και  Κινέζικη  κουζίνα. Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το κλασσικό, το κόκκινο, το καπνιστό αλλά και διάσημο κάρρυ GOLDEN MANDRAS.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

ΠΙΠΕΡΙ ANDALIMAN

€ 8.25

Αν δεν το δοκιμάσατε σπεύστε… Δεν είναι εύκολο να το βρείτε διαθέσιμο!

Το σπάνιο πιπέρι Andaliman (συγγενικό με το πιπέρι Σετσουάν), από τη Σουμάτρα της Ινδονησίας, θα ευφράνει αρχικά την όραση, κατόπιν την όσφρηση και τέλος τον ουρανίσκο σας!

Αυτό που καθιστά το πιπέρι σπάνιο είναι ο ιδιαίτερος και μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορεί να βλαστήσει ο σπόρος του, τα ένζυμα των πουλιών! Συνεπώς δεν είναι καλλιεργήσιμο.

Στη «γενέτειρά» του, τη Σουμάτρα, το αντιμετωπίζουν με ευλάβεια και το χρησιμοποιούν σε μεγάλες γιορτές και γαμήλιες τελετές!

Ένα πιπέρι με γεύση εσπεριδοειδών που διεγείρει τη σιελόρροια κι έτσι όλες οι υπόλοιπες γεύσεις γίνονται ακόμη πιο έντονες.

Ιδανικό για σούπες, πουλερικά, σαλάτες και ψάρια! Υπέροχος συνδυασμός με τζίντζερ, κουρκουμά και γκάλαγκαλ!

Άνηθος

€ 1.50

Ο άνιθος είναι ένα φυτό μονοετές, αυτοφυές, αρωματικό φυτό. Το μάσημα του καταπολεμά την κακοσμία του στόματος. Στην μαγειρική χρησιμοποιείται σε σαλάτες, πίτες, τουρσιά και σε σάλτσες ψαριών, καθώς και σε διάφορες σούπες, στις αγκινάρες, στα γεμιστά, σε λευκά κρέατα και ιδιαίτερα, σε φαγητά με αυγολέμονο.

Κανέλα Κευλάνης τριμμένη

€ 3.00

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά σε όλο τον κόσμο και ένα από τα πιο περιζήτητα. Με άρωμα φίνο και γλυκό. Ιδανικό όχι μόνο για τη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.

Η εμμονή μας με την ποιότητα μας οδηγεί στο να ΜΗΝ την εισάγουμε τριμμένη αλλά να την αλέθουμε εμείς οι ίδιοι σε παραδοσιακούς μύλους κάνοντάς την ιδιαίτερα ψιλοτριμμένη.

Μείγμα Ζαατάρ

€ 1.80

Ζαατάρ είναι το μείγμα με θυμάρι, σουμάκ, σουσάμι και αλάτι που φτιάχνουν στο Λίβανο. Στην Τυνησία όμως και στο Μαρόκο εκτός από τα βασικά έχει και πάπρικα, στην Ιορδανία κύμινο και μάραθο και στην Τουρκία άνηθο, δυόσμο και μπαχάρι. Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν να βουτήξετε ψωμί ή πίτες στο ελαιόλαδο και να τα πασπαλίσετε με ζατάρ ή να το χρησιμοποιήσετε σαν καρύκευμα στο κρέας, στο χούμους και στο γιαούρτι!

Πιπέρι Κουμπέμπα

€ 5.50

Ένας μύθος του 17ου αιώνα λέει πως ο βασιλιάς της Πορτογαλίας, στο βωμό των υγειών εμπορικών σχέσεων με την Ινδία και την Ευρώπη, απαγόρευσε την εισαγωγή του πιπεριού Κουμπέμπα από την Ιάβα της Ινδονησίας.

Κανείς δε γνωρίζει εάν είναι όντως μύθος ή πραγματικότητα, παρόλα αυτά θα μπορούσε να εξηγήσει την εξάλειψη της χρήσης του Κουμπέμπα και την αύξηση της χρήσης του μαύρου πιπεριού κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα.

Οι κόκκοι του Κουμπέμπα συλλέγονται πριν ωριμάσουν και ο κάθε ένας έχει ένα μικρό κοτσάνι στη βάση του.

Λατρεμένο πιπέρι των σεφ και της gourmet κουζίνας με ήπια καυστικότητα και γεύση που θυμίζει κάτι μεταξύ πιπεριού και μπαχαριού.

Η εκλεπτυσμένη γεύση του ταιριάζει τέλεια με κρέας και λαχανικά και είναι ιδανικό για Ασιατική, Ινδική ακόμα και Κινέζικη κουζίνα!

210 32 17 131