Κάρρυ Καπνιστό

Προέλευση: Ε.Ε.

€ 1.60

Το κάρρυ, είναι  ένα  καρύκευμα   σε  σκόνη, που  παρασκευάζεται  από  τη  μίξη  πολλών  μπαχαρικών  σε  διάφορες  αναλογίες  και  συνδυασμούς, όπως  κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι  καγιέν, πιπέρι  μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο  και  άλλα. Με  το  κάρυ  αρωματίζονται  διάφορα φαγητά  με  κρέας, λαχανικά, ρύζι  και  αυγά, ιδιαίτερα  στην Ινδική, Ινδονησιακή  και  Κινέζικη  κουζίνα. Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το κλασσικό, το κόκκινο, το καπνιστό αλλά και διάσημο κάρρυ GOLDEN MANDRAS.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Κανέλα Κίνας Άκοπη

€ 1.20

Σπάνια ποικιλία κανέλας με πολύ ιδιαίτερο άρωμα.

Πιο μαλακιά και πιο γλυκιά από την Ινδονησίας.

Πολλοί κορυφαίοι ζαχαροπλάστες και σεφ την ξεχωρίζουν και την προτιμούν.

Μάραθος

€ 0.60

Ο μάραθος είναι  μπαχαρικό  που  προέρχεται  από  το  φυτό Foeniculum  Vulgare ένα αυτοφυές ποώδες φυτό με κίτρινα άνθη. Είναι  ισχυρό  αντίδοτο  για  τις  δηλητηριάσεις  από  τσιμπήματα  φιδιών  και  σκορπιών, καθώς  και  για τα  δηλητηριώδη  μανιτάρια. Επίσης συμβάλλει  στην  παραγωγή  γάλακτος την περίοδο του θηλασμού. Στη  μαγειρική, χρησιμοποιείται  ως  αρωματικό  για  κρέατα  και  ψάρια,  καθώς  επίσης  σε  σαλάτες, σούπες  και  ψωμιά.

Tip: Μπορεί να καταναλώνει τους σπόρους η θυλάζουσα μητέρα ως αφέψημα για να ανακουφίζει τα νεογέννητα μωρά από τους κολικούς.

Σκόρδο Σκόνη

€ 1.00

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και φάρμακο τουλάχιστον από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων.

Θεωρείτο πολύ εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό.

Τονώνει την άμυνα του οργανισμού και μειώνει την πίεση του αίματος. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα σε διάφορα ψητά, σάλτσες, ζύμες ψωμιού και λαδερά φαγητά είτε τα ψιλοκομμένα -γκρανουλέ μέρη του βολβού του, είτε αποξηραμένο σε σκόνη ή νιφάδες.

Είναι επίσης βασικό χαρακτηριστικό του FOTSI TZATZIKI ΜΙΧ.

Κανέλα - Κασσία Ινδονησίας τριμμένη

€ 1.40

Η κανέλα είναι  ένα  μπαχαρικό  που  προέρχεται  από  το  δέντρο  Cinamomum  Ceylanicum. Τη συναντάμε συχνά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, ως αρωματικό σε γλυκά, κρέατα, λικέρ και σε κρέμες. Επίσης αντιμετωπίζει  τις  αναπνευστικές  λοιμώξεις, διάφορες  στομαχικές, εντερικές   παθήσεις και θεωρείται αφροδισιακή! Σύμφωνα με την πολίτικη κουζίνα μάλιστα, σε μικρή ποσότητα το φαγητό γίνεται γλυκό, ενώ σε πολλή πικρό.

Πράσινο Πιπέρι

€ 3.00

Το πράσινο  πιπέρι είναι  ο  άγουρος  καρπός  του  φυτού, και  το  άρωμά  του  είναι  λιγότερο  έντονο  από  τα  υπόλοιπα  είδη  πιπεριού, αλλά ιδιαίτερα εκλεκτό. Ταιριάζει  με  όλα  τα  είδη κρέατος  και  θαλασσινών. Ιδιαίτερα  ταιριάζει  με  τα  πουλερικά  και  αφήνει  πολύ  ευχάριστη  αρωματική  γεύση  σε  σάλτσες. Είναι το αγαπημένο πιπέρι πολλών κορυφαίων σεφ. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

210 32 17 131