Kαλάθι (0 €)
Ευριπίδου 39 - Αθήνα , 210 3217131

Κάρρυ

Προέλευση: Ινδιών

€ 1.00

Το κάρρυ, είναι  ένα  καρύκευμα   σε  σκόνη, που  παρασκευάζεται  από  τη  μίξη  πολλών  μπαχαρικών  σε  διάφορες  αναλογίες  και  συνδυασμούς, όπως  κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι  καγιέν, πιπέρι  μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο  και  άλλα.

Με  το  κάρυ  αρωματίζονται  διάφορα φαγητά  με  κρέας, λαχανικά, ρύζι  και  αυγά, ιδιαίτερα  στην Ινδική, Ινδονησιακή  και  Κινέζικη  κουζίνα.

Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το κλασσικό, το κόκκινο, το καπνιστό αλλά και διάσημο κάρρυ GOLDEN MANDRAS.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Κρόκος Κοζάνης - Saffron Στήμονες BIO 1gr

€ 3.30

Το σαφράν γνωστό και ως κρόκος Κοζάνης, προέρχεται από το στήμονα του φυτού κρόκος, κυκλοφορεί σε μικρές ποσότητες και είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο. Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείτο ως αρωματικό και για βαφή ρούχων.

Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν την προσθήκη σαφράν στο ρύζι, τις πατάτες, το κοτόπουλο, το τσάι και τον χαλβά!

Πιπεριές καυτερές τσίλι

€ 1.60

Ιδανικό συμπλήρωμα στο φαγητό σας, κατάλληλο για τους λάτρεις των καυτερών και πικάντικων εδεσμάτων.

Σχοινόπρασο

€ 3.50

Το σχοινόπρασσο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και σίδηρο.Βοηθάει επίσης στην πέψη-αναιμία και ρίχνει την πίεση.

ΤΣΙΜΕΝΙ τριμμένο

€ 0.50

Το τσιμένι γνωστό και ως μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα, είναι φυτό με ύψος 10-15εκ και τρίφυλλα οδοντωτά  φύλλα. Οι καρποί του, τρίβονται και προστίθενται στον παστουρμά και σε συνδυασμό με το σκόρδο του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά ενώ αν μαγειρευτεί είναι πιο ήπιο και αν αποξηρανθεί γίνεται κάπως πικάντικο. Στην κουζίνα προστίθεται σε σκόνη σε διάφορα κρέατα, το κοτόπουλο, σε λαχανικά αλλά και στα κεφτεδάκια.

Tip: Δοκιμάσατε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τσιμένι στις πατάτες φούρνου; Θα εκπλαγείτε!!!

Μείγμα βοτάνων Το -Πονηρούλι-

€ 4.00

Για "πονηρές" διαθέσεις....