Κάρρυ

Προέλευση: Ινδιών

€ 1.00

Το κάρρυ, είναι  ένα  καρύκευμα   σε  σκόνη, που  παρασκευάζεται  από  τη  μίξη  πολλών  μπαχαρικών  σε  διάφορες  αναλογίες  και  συνδυασμούς, όπως  κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι  καγιέν, πιπέρι  μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο  και  άλλα.

Με  το  κάρυ  αρωματίζονται  διάφορα φαγητά  με  κρέας, λαχανικά, ρύζι  και  αυγά, ιδιαίτερα  στην Ινδική, Ινδονησιακή  και  Κινέζικη  κουζίνα.

Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το κλασσικό, το κόκκινο, το καπνιστό αλλά και διάσημο κάρρυ GOLDEN MANDRAS.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Ριζότο Porcini με Κουρκουμά

€ 4.80

'Ετοιμη συνταγή για το τέλειο Ριζότο με άγρια μανιτάρια...

Ιδανικό για 4 έως 6 μερίδες .

Χωρίς συντηρητικά , χημικά και βελτιωτικά γεύσης.

Καπνιστή Πάπρικα Καυτερή Ε.Ε

€ 2.00

Καπνιστή πάπρικα ελαφρώς πικάντικη!

Μάραθος

€ 0.60

Ο μάραθος είναι  μπαχαρικό  που  προέρχεται  από  το  φυτό Foeniculum  Vulgare ένα αυτοφυές ποώδες φυτό με κίτρινα άνθη. Είναι  ισχυρό  αντίδοτο  για  τις  δηλητηριάσεις  από  τσιμπήματα  φιδιών  και  σκορπιών, καθώς  και  για τα  δηλητηριώδη  μανιτάρια. Επίσης συμβάλλει  στην  παραγωγή  γάλακτος την περίοδο του θηλασμού. Στη  μαγειρική, χρησιμοποιείται  ως  αρωματικό  για  κρέατα  και  ψάρια,  καθώς  επίσης  σε  σαλάτες, σούπες  και  ψωμιά.

Tip: Μπορεί να καταναλώνει τους σπόρους η θυλάζουσα μητέρα ως αφέψημα για να ανακουφίζει τα νεογέννητα μωρά από τους κολικούς.

Μουστάρδα

€ 1.00

Η μουστάρδα σε σκόνη παρασκευάζεται από την ανάμειξη των λευκών σπόρων του σιναπιού και διαφόρων άλλων μπαχαρικών για να επιτευχθεί η κατάλληλη γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως στα ψητά αλλά και στο ψήσιμο των πατατών στον φούρνο, αφού διαλυθεί σε νερό ή ξύδι για να ελευθερωθεί το άρωμά της.

210 32 17 131