Μείγματα

Μείγμα 5 Μπαχαρικών - Κινέζικο

€ 2.50

Ιδανικό γι'αυθεντική κινέζικη κουζίνα, το οποίο συνδυάζεται με ψάρια και κρεατικά.

Προέλευση: Κίνας
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα Crazy Cowboy

€ 2.80

MΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ CRAZY COWBOY......!!!!

Για αυτούς που τους αρέσουν τα καυτερά όπως Habanero, Cayenne, Τσίλι αλλά τους λείπει κάτι στην γεύση...
Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα Harisa

€ 1.80
Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα Για Wasabi

€ 3.90


Το ιδανικό μείγμα για wasabi seuses....

Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα για Γκίουλμπασι

€ 1.80

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ

Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε ½ κιλό αρνίσιο, ½ κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο και ½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα όλα κομμένα σε μερίδες. Προσθέτουμε 400γραμ. κεφαλογραβιέρα,  1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε ανακατέψει 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μπαχαρικών FOTSI-ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ!

Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και στο κέντρο του αδειάζουμε το μείγμα. Μαζεύουμε τις άκρες της προς τα πάνω και τις δένουμε με σπάγκο σφιχτά σαν πουγκί. Βάζουμε το πουγκί σε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας και το δένουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να χυθεί το περιεχόμενο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το πακέτο στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και το ψήνουμε για 2½ ώρες. Ανοίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες για να μην χαθούν οι πεντανόστιμοι ζωμοί που περιέχουν και σερβίρουμε!

Τα μπαχαρικά FOTSI σας εύχονται καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα για Κεμπάπ

€ 1.20

Κατάλληλο για πικάντικες κι αυθεντικές γεύσεις.

Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα για Λουκάνικα

€ 1.20

Παραδοσιακή συνταγή για αγνά χωριάτικα λουκάνικα!

Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα για Μουσακά

€ 1.80

Μείγμα για μουσακά με αγνά μπαχαρικά, χωρίς χειμικές προσμήξεις για να απογειώσετε τη μαγειρική σας...

Προέλευση: Εγχώριο
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα για Μπιφτέκι

€ 1.60

 

Τα ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ FOTSI σας παρουσιάζουν το νέο μας μείγμα για μπιφτέκι... και κάντε τους όλους να ψάχνονται....
Aναλογία 30gr ανά kg κιμά.
Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα για Μπουρδέτο

€ 1.80

Κερκυραϊκό μείγμα για πικάντικο σκορπιό και άλλα πετρόψαρα.

Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα για σπιτικό Παστουρμά

€ 1.80

Βασικά συστατικά:

  • Ένα κομμάτι 3 με 4 κιλά μοσχαρίσιο κιλότο ή ουρά ή μπούτι ή φιλέτο ή σπάλα κατά προτίμηση γάλακτος χωρίς κόκκαλα και νεύρα κατά όχι όμως νουά ή ποντίκι.
  • 1½ κιλό αλάτι ψιλό Ιμαλαΐων

Για την επικάλυψη:

  • 300γραμ. Μείγμα για Παστουρμά FOTSI
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο Κέρκυρας
  • 3/4 του ποτηριού βραστό νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (όχι απλώς πατημένες αλλά αλοιφή)
  • 1 κουταλιά της σούπας μυλόξιδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή τεκίλα ή τσικουδιά

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το κρέας από τις πέτσες και τα σκληρά εάν έχει
  • Παίρνουμε ένα ταψί βαθύ, βάζουμε μέσα ένα πλατύ ξύλο (και παχύ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή τα υγρά του κρέατος καθώς θα στραγγίζει) και ακουμπάμε πάνω σε αυτό, το κρέας, αφού το έχουμε αλατίσει γύρω γύρω πολύ καλά. Μπορείτε να το συμπιέσετε ανάμεσα σε δύο ξύλα σφίγγοντάς τα με σφιγκτήρες μαραγκού.
  • Όσο στραγγίζει το κρέας, θα κάθεται, γι’αυτό πάνω από το κρέας, βάζουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω από αυτό ένα βαρύ μάρμαρο ή το ξανασυμπιέζουμε με τους σφιγκτήρες σφίγγοντάς τους.
  • Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 36 ώρες για να στραγγίξει καλά και να μην βγάζει υγρά.
  • Κατόπιν σκουπίζουμε το κρέας καλά με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα επικάλυψης ανακατεύοντας καλά τα υλικά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Το μείγμα αυτό πρέπει να γίνει όπως ο πουρές.
  • Δένουμε το κομμάτι κρέας περνώντας ένα χοντρό σπάγκο για να μπορούμε να τον κρεμάσουμε και με το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος πάχος 1-2 χιλιοστά. Εάν κάνει ρωγμές ξανακαλύπτουμε από πάνω.
  • Μετά από 3-4 μέρες κρεμασμένο μπορούμε να το βάλω ψυγείο ή κατάψυξη κατά προτίμηση σε vacuum για να μην χάνει άλλο βάρος και να μην στεγνώνει…
Προέλευση: Εγχώριο
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα για Φαλάφελ - Ρεβυθοκεφτέδες

€ 1.50

Ιδανικό και ως σνακ και ως κυρίως γεύμα. Προσθέτετε το μείγμα σε ένα κιλό χονδροκομμένα ρεβύθια τα οποία έχετε μουσκέψει αποβραδίς με λίγη σόδα.

Πλάθετε το μείγμα προσθέτοντας ελάχιστο νερό και χρησιμοποιώντας την ειδική συσκευή για φαλάφελ τα τηγανίζετε σε φριτέζα!

Μπορείτε να τα σερβίρετε μόνα τους ή μέσα σε αραβική πίτα με γιαούρτι ή σάλτσα! Έτσι έχετε ένα υπέροχο υγιεινό και νηστίσιμο γεύμα!

Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα για Χωριάτικη Σαλάτα

€ 1.40

Το τέλειο μείγμα για την χωριάτικη σαλάτα!!

Προέλευση: Εγχώριο
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα Για Ψάρι

€ 1.20
Προέλευση: Εγχώριο
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα για Ψητά - Πηλιορείτικο

€ 1.20

Μείγμα μπαχαρικών και μυρωδικών ιδανικό για καρύκευμα κρεάτων, για παϊδάκια, μπριζόλες στη σχάρα!

Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα Ζαατάρ

€ 1.80

Ζαατάρ είναι το μείγμα με θυμάρι, σουμάκ, σουσάμι και αλάτι που φτιάχνουν στο Λίβανο. Στην Τυνησία όμως και στο Μαρόκο εκτός από τα βασικά έχει και πάπρικα, στην Ιορδανία κύμινο και μάραθο και στην Τουρκία άνηθο, δυόσμο και μπαχάρι. Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν να βουτήξετε ψωμί ή πίτες στο ελαιόλαδο και να τα πασπαλίσετε με ζατάρ ή να το χρησιμοποιήσετε σαν καρύκευμα στο κρέας, στο χούμους και στο γιαούρτι!

Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

ΜΕΙΓΜΑ Κχμέλι Σουνέλι

€ 2.40

Με χαρά σας παρουσιάζουμε το ΚΧΜΕΛΙ ΣΟΥΝΕΛΙ - KHMELI SUNELI

Γεωργιανό μείγμα για σαλάτες, μαρινάδα, για κρέατα στη σχάρα, και σε πιάτα λαχανικών , σούπες και μαγειρευτά .

Απολαύστε τις αγνές γεύσεις των μπαχαρικών FOTSI χωρίς χημικές προσμίξεις.

Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα Πανδαισία για αρνί, κοκορέτσι, ψητά

€ 2.00

Μείγμα εξαίσιο και πολυδοκιμασμένο, χωρίς χημικά, κατάλληλο για κατσικάκι, αρνί, κοντοσούβλι, κοκορέτσι,προβατίνα.

Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μείγμα Ρας Ελ Χανούτ

€ 1.80

Κατάλληλο για αραβική κουζίνα!

Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μουστάρδα

€ 1.00

Η μουστάρδα σε σκόνη παρασκευάζεται από την ανάμειξη των λευκών σπόρων του σιναπιού και διαφόρων άλλων μπαχαρικών για να επιτευχθεί η κατάλληλη γεύση. Χρησιμοποιείται ευρέως στα ψητά αλλά και στο ψήσιμο των πατατών στον φούρνο, αφού διαλυθεί σε νερό ή ξύδι για να ελευθερωθεί το άρωμά της.

Προέλευση: Ε.Ε.
Γραμμάρια: 100γρ.

Μύλος μεγάλος 19,5cm

€ 6.00

Ιδανικό για φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι!

Ομορφαίνει το τραπέζι σας!

Εάν χρειαστείτε περισσότερα γίνεται καλύτερη τιμή!

Ζητείστε μας να τα γεμίσουμε με ότι επιθυμείτε!

Μύλος μεσαίος 13cm

€ 4.00

Ιδανικό για φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι!

Ομορφαίνει το τραπέζι σας!

Εάν χρειαστείτε περισσότερα γίνεται καλύτερη τιμή!

Ζητείστε μας να τα γεμίσουμε με ότι επιθυμείτε!

Μύλος μικρός 12cm

€ 3.00

Ιδανικό για φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι!

Ομορφαίνει το τραπέζι σας!

Εάν χρειαστείτε περισσότερα γίνεται καλύτερη τιμή!

Ζητείστε μας να τα γεμίσουμε με ότι επιθυμείτε!

Μύλος μπαχαρικών

€ 6.80

Μυλαράκι από την Πόλη!!!

Τρίβει μπαχαρικά και διακοσμεί το τραπέζι σας!!

Είναι γερό, με καλό μηχανισμό και ενδείκνυται για δωράκι...

210 32 17 131