Μείγμα για σπιτικό Παστουρμά

Προέλευση: Εγχώριο

€ 1.80

Βασικά συστατικά:

  • Ένα κομμάτι 3 με 4 κιλά μοσχαρίσιο κιλότο ή ουρά ή μπούτι ή φιλέτο ή σπάλα κατά προτίμηση γάλακτος χωρίς κόκκαλα και νεύρα κατά όχι όμως νουά ή ποντίκι.
  • 1½ κιλό αλάτι ψιλό Ιμαλαΐων

Για την επικάλυψη:

  • 300γραμ. Μείγμα για Παστουρμά FOTSI
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο Κέρκυρας
  • 3/4 του ποτηριού βραστό νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (όχι απλώς πατημένες αλλά αλοιφή)
  • 1 κουταλιά της σούπας μυλόξιδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή τεκίλα ή τσικουδιά

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το κρέας από τις πέτσες και τα σκληρά εάν έχει
  • Παίρνουμε ένα ταψί βαθύ, βάζουμε μέσα ένα πλατύ ξύλο (και παχύ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή τα υγρά του κρέατος καθώς θα στραγγίζει) και ακουμπάμε πάνω σε αυτό, το κρέας, αφού το έχουμε αλατίσει γύρω γύρω πολύ καλά. Μπορείτε να το συμπιέσετε ανάμεσα σε δύο ξύλα σφίγγοντάς τα με σφιγκτήρες μαραγκού.
  • Όσο στραγγίζει το κρέας, θα κάθεται, γι’αυτό πάνω από το κρέας, βάζουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω από αυτό ένα βαρύ μάρμαρο ή το ξανασυμπιέζουμε με τους σφιγκτήρες σφίγγοντάς τους.
  • Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 36 ώρες για να στραγγίξει καλά και να μην βγάζει υγρά.
  • Κατόπιν σκουπίζουμε το κρέας καλά με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα επικάλυψης ανακατεύοντας καλά τα υλικά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Το μείγμα αυτό πρέπει να γίνει όπως ο πουρές.
  • Δένουμε το κομμάτι κρέας περνώντας ένα χοντρό σπάγκο για να μπορούμε να τον κρεμάσουμε και με το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος πάχος 1-2 χιλιοστά. Εάν κάνει ρωγμές ξανακαλύπτουμε από πάνω.
  • Μετά από 3-4 μέρες κρεμασμένο μπορούμε να το βάλω ψυγείο ή κατάψυξη κατά προτίμηση σε vacuum για να μην χάνει άλλο βάρος και να μην στεγνώνει…

Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Βεγκέτα Μείγμα για Σούπες Λαχανικά

€ 1.20

Μείγμα λαχανικών ιδανικό για σούπες και ρύζι.

Ταντούρι μιξ

€ 1.40

Μετά από πολλές δοκιμές καταλήξαμε στην συγκεκριμένη τέλεια συνταγή!!

Πλούσιο άρωμα και απίθανη γεύση τα κύρια χαρακτηριστικά μίας από τις πιο εξέχουσες σπεσιαλιτέ μας!!!

Χωρίς χημικά, χρώματα και αρώματα!!

Οι εφαρμογές του πραγματικά πολλές, ιδίως όταν θέλουμε να δώσουμε μία ανατολίτικη ελαφρώς πικάντικη και ιδιαίτερα αρωματική γεύση στο πιάτο μας!

Κοτόπουλο, ρύζι, μανιτάρια, ποπκορν και που δεν πάει...

Παραγγείλτε το τώρα!

Μείγμα Ζαατάρ

€ 1.80

Ζαατάρ είναι το μείγμα με θυμάρι, σουμάκ, σουσάμι και αλάτι που φτιάχνουν στο Λίβανο. Στην Τυνησία όμως και στο Μαρόκο εκτός από τα βασικά έχει και πάπρικα, στην Ιορδανία κύμινο και μάραθο και στην Τουρκία άνηθο, δυόσμο και μπαχάρι. Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν να βουτήξετε ψωμί ή πίτες στο ελαιόλαδο και να τα πασπαλίσετε με ζατάρ ή να το χρησιμοποιήσετε σαν καρύκευμα στο κρέας, στο χούμους και στο γιαούρτι!

Μύλος μεγάλος 19,5cm

€ 6.00

Ιδανικό για φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι!

Ομορφαίνει το τραπέζι σας!

Εάν χρειαστείτε περισσότερα γίνεται καλύτερη τιμή!

Ζητείστε μας να τα γεμίσουμε με ότι επιθυμείτε!

210 32 17 131