Μείγμα για σπιτικό Παστουρμά

Μείγμα για σπιτικό Παστουρμά

Προέλευση: Εγχώριο

€ 1.80

Βασικά συστατικά:

  • Ένα κομμάτι 3 με 4 κιλά μοσχαρίσιο κιλότο ή ουρά ή μπούτι ή φιλέτο ή σπάλα κατά προτίμηση γάλακτος χωρίς κόκκαλα και νεύρα κατά όχι όμως νουά ή ποντίκι.
  • 1½ κιλό αλάτι ψιλό Ιμαλαΐων

Για την επικάλυψη:

  • 300γραμ. Μείγμα για Παστουρμά FOTSI
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο Κέρκυρας
  • 3/4 του ποτηριού βραστό νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (όχι απλώς πατημένες αλλά αλοιφή)
  • 1 κουταλιά της σούπας μυλόξιδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή τεκίλα ή τσικουδιά

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το κρέας από τις πέτσες και τα σκληρά εάν έχει
  • Παίρνουμε ένα ταψί βαθύ, βάζουμε μέσα ένα πλατύ ξύλο (και παχύ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή τα υγρά του κρέατος καθώς θα στραγγίζει) και ακουμπάμε πάνω σε αυτό, το κρέας, αφού το έχουμε αλατίσει γύρω γύρω πολύ καλά. Μπορείτε να το συμπιέσετε ανάμεσα σε δύο ξύλα σφίγγοντάς τα με σφιγκτήρες μαραγκού.
  • Όσο στραγγίζει το κρέας, θα κάθεται, γι’αυτό πάνω από το κρέας, βάζουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω από αυτό ένα βαρύ μάρμαρο ή το ξανασυμπιέζουμε με τους σφιγκτήρες σφίγγοντάς τους.
  • Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 36 ώρες για να στραγγίξει καλά και να μην βγάζει υγρά.
  • Κατόπιν σκουπίζουμε το κρέας καλά με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα επικάλυψης ανακατεύοντας καλά τα υλικά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Το μείγμα αυτό πρέπει να γίνει όπως ο πουρές.
  • Δένουμε το κομμάτι κρέας περνώντας ένα χοντρό σπάγκο για να μπορούμε να τον κρεμάσουμε και με το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος πάχος 1-2 χιλιοστά. Εάν κάνει ρωγμές ξανακαλύπτουμε από πάνω.
  • Μετά από 3-4 μέρες κρεμασμένο μπορούμε να το βάλω ψυγείο ή κατάψυξη κατά προτίμηση σε vacuum για να μην χάνει άλλο βάρος και να μην στεγνώνει…

Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Κάρρυ Manipur

€ 4.80

Τέλειο για ινδική κουζίνα και όχι μόνο. Συνδυάζεται υπέροχα με φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα, μανιτάρια και ψητά λαχανικά ακόμα και σε ομελέτα...

Κάρρυ Καπνιστό

€ 1.60

Το κάρρυ, είναι  ένα  καρύκευμα   σε  σκόνη, που  παρασκευάζεται  από  τη  μίξη  πολλών  μπαχαρικών  σε  διάφορες  αναλογίες  και  συνδυασμούς, όπως  κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι  καγιέν, πιπέρι  μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο  και  άλλα. Με  το  κάρυ  αρωματίζονται  διάφορα φαγητά  με  κρέας, λαχανικά, ρύζι  και  αυγά, ιδιαίτερα  στην Ινδική, Ινδονησιακή  και  Κινέζικη  κουζίνα. Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το κλασσικό, το κόκκινο, το καπνιστό αλλά και διάσημο κάρρυ GOLDEN MANDRAS.

Προβηγκίας Μείγμα

€ 2.40

Η Προβηγκία είναι περιοχή της Γαλλίας στην οποία φυτρώνουν βότανα της Μεσογείου (δεντρολίβανο, δάφνη, μαντζουράνα, ρίγανη μάραθος, θρούμπι κα.).

Το μείγμα Προβηγκίας ταιριάζει σε ψάρι, ψητά λαχανικά, κοτόπουλο, ψητό κρέας, γαλοπούλα, πατάτες, σάλτσες, σούπες.

Ριζότο με porcini, πλευρώτους και ταντούρι

€ 3.50

'Ετοιμη συνταγή για το τέλειο Ριζότο με άγρια μανιτάρια...

Ιδανικό για 4 έως 6 μερίδες .

Χωρίς συντηρητικά , χημικά και βελτιωτικά γεύσης.

https://www.youtube.com/watch?v=mm1Y8z7l7YI&t=331s

210 32 17 131