Kαλάθι (0 €)
Ευριπίδου 39 - Αθήνα , 210 3217131

Ξυνό 500gr

Προέλευση: ΚΙΝΑΣ

€ 2.50

Το ξυνό ή  κιτρικό  οξύ,  είναι  ένα  ασθενές  οργανικό  οξύ  που  υπάρχει  στα  εσπεριδοειδή  κυρίως, τα  λεμόνια  αλλά  και  σε  πολλά άλλα  φρούτα. Χρησιμοποιείται  σε  τρόφιμα  και  ποτά  ως  φυσικό συντηρητικό  ενώ  αποτρέπει  και  το  μαύρισμα  των  φρούτων  στις φρουτοσαλάτες. Επίσης  χρησιμοποιείται  και  στις  μαρμελάδες  αφού εμποδίζει  τη  δημιουργία  κρυστάλλων  ζάχαρης.


Γραμμάρια: 500γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Πιπεριές καυτερές τσίλι

€ 1.60

Ιδανικό συμπλήρωμα στο φαγητό σας, κατάλληλο για τους λάτρεις των καυτερών και πικάντικων εδεσμάτων.

Σκόρδο Flakes

€ 1.20

Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και φάρμακο τουλάχιστον από την εποχή των αρχαίων Αιγυπτίων.

Θεωρείτο πολύ εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό.

Τονώνει την άμυνα του οργανισμού και μειώνει την πίεση του αίματος. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα σε διάφορα ψητά, σάλτσες, ζύμες ψωμιού και λαδερά φαγητά είτε τα ψιλοκομμένα -γκρανουλέ μέρη του βολβού του, είτε αποξηραμένο σε σκόνη ή νιφάδες.

Είναι επίσης βασικό χαρακτηριστικό του FOTSI TZATZIKI ΜΙΧ.

Μανιτάρια πορτσίνι

€ 7.10

Τα μανιτάρια πορτσίνι γενικά δε καλλιεργούνται αλλά συλλέγονται από το φυσικό τους περιβάλλον. Έχουν μαστιχωτή υφή κι έντονη γλυκιά, σαρκώδη γεύση καρυδιού και άρωμα δάσους. Τα αποξηραμένα πορτσίνι έχουν πιο πολλή πρωτεΐνη από τα περισσότερα λαχανικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουμε υπέροχα αρωματικά ριζότα, σούπες, σάλτσες αλλά και τάρτες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

PREPARATION STEPS

 

1.Μουλιάστε σε χλιαρό νερό για 15’/

Lukewarm water for 15’

2.Στραγγίξετε το νερό. / Drain water

3.Σοτάρετε 1-2’. / Saute 1-2’.

4.Σβήστε με ξηρό κόκκινο κρασί. /

Stir in dry red wine

5.Προσθέστε τοματοπελτέ  κα αφήστε να σιγοβράσουν για 15’./

Stir in crème fraiche or tomato paste and simmer in low heat for 15’.

 

Εναλλακτικά προσθέστε τα σοταρισμένα μανιτάρια σε σάλτσες, φαγητά κατσαρόλας,

Ομελέτες, σούπες ή όσπρια. /

Add the sautéed mushrooms to soups, omelettes, risotto and to casserole dishes.