Το ξυνό ή κιτρικό οξύ, είναι ένα ασθενές οργανικό οξύ που υπάρχει στα εσπεριδοειδή κυρίως, τα λεμόνια αλλά και σε πολλά άλλα φρούτα. Χρησιμοποιείται σε τρόφιμα και ποτά ως φυσικό συντηρητικό ενώ αποτρέπει και το μαύρισμα των φρούτων στις φρουτοσαλάτες. Επίσης χρησιμοποιείται και στις μαρμελάδες αφού εμποδίζει τη δημιουργία κρυστάλλων ζάχαρης.
Γραμμάρια: 500γρ.
Το θρούμπι είναι ένα αρωματικό ποώδες φυτό συγγενικό με την ρίγανη και το θυμάρι.
Έχει θεραπευτικές ιδιότητες, καθώς και ευεργετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα και την νευρική δυσπεψία.
Το θρούμπι είναι πολύ δημοφιλές στη μαγειρική, αφού χρησιμοποιείται ως μυρωδικό στα φασόλια, στον αρακά και στα λουκάνικα, ενώ τα φύλλα του ψιλοκομμένα μπαίνουν σε σούπες και στιφάδο.
Μια φανταστική συνταγή που σας προτείνουν τα μπαχαρικά FOTSI είναι η τηγανιά με χοιρινό και θρούμπι. Στο κατάστημά μας θα το βρείτε σε πανέμορφο μάτσο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ντεκόρ αλλά και τριμμένο στο φαγητό σας.
Ο άνιθος είναι ένα φυτό μονοετές, αυτοφυές, αρωματικό φυτό. Το μάσημα του καταπολεμά την κακοσμία του στόματος. Στην μαγειρική χρησιμοποιείται σε σαλάτες, πίτες, τουρσιά και σε σάλτσες ψαριών, καθώς και σε διάφορες σούπες, στις αγκινάρες, στα γεμιστά, σε λευκά κρέατα και ιδιαίτερα, σε φαγητά με αυγολέμονο.