Είναι ένα από τα κυριότερα μείγματα μπαχαρικών της ινδικής κουζίνας.
Γραμμάρια: 100γρ.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε ½ κιλό αρνίσιο, ½ κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο και ½ κιλό μοσχαρίσια σπάλα όλα κομμένα σε μερίδες. Προσθέτουμε 400γραμ. κεφαλογραβιέρα, 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη και ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε ανακατέψει 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα μπαχαρικών FOTSI-ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ!
Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι λαδόκολλας και στο κέντρο του αδειάζουμε το μείγμα. Μαζεύουμε τις άκρες της προς τα πάνω και τις δένουμε με σπάγκο σφιχτά σαν πουγκί. Βάζουμε το πουγκί σε άλλο ένα κομμάτι λαδόκολλας και το δένουμε με τον ίδιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να χυθεί το περιεχόμενο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το πακέτο στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και το ψήνουμε για 2½ ώρες. Ανοίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες για να μην χαθούν οι πεντανόστιμοι ζωμοί που περιέχουν και σερβίρουμε!
Τα μπαχαρικά FOTSI σας εύχονται καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!
Ιδανικό και ως σνακ και ως κυρίως γεύμα. Προσθέτετε το μείγμα σε ένα κιλό χονδροκομμένα ρεβύθια τα οποία έχετε μουσκέψει αποβραδίς με λίγη σόδα.
Πλάθετε το μείγμα προσθέτοντας ελάχιστο νερό και χρησιμοποιώντας την ειδική συσκευή για φαλάφελ τα τηγανίζετε σε φριτέζα!
Μπορείτε να τα σερβίρετε μόνα τους ή μέσα σε αραβική πίτα με γιαούρτι ή σάλτσα! Έτσι έχετε ένα υπέροχο υγιεινό και νηστίσιμο γεύμα!