Τζατζίκι Mix

Προέλευση: Ε.Ε.

€ 1.60

Δικαιολογημένα είναι το σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας εφόσον μπορεί να συνδυαστεἰ εξαίσια τόσο με το μουσακά όσο και με το σουβλάκι!!!

Aνακατέψτε

1 κ.σ. τζατζίκι μιξ,

6 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό,

1 κ.σ. ελαιόλαδο

μισή κούπα ψιλοκομμένο αγγουράκι.

Αφήστε το 1 ώρα στο ψυγείο.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Μύλος 4 πιπεριών (ύψους 30cm)

€ 16.50

ΠΡΟΣΦΟΡΑ! από 19.00 € τώρα μόνο 16.50 €

Το πιο όμορφο και πρακτικό δώρο για να ευχαριστήσετε τους οικοδεσπότες για το τραπέζι με τα καλούδια που ετοιμάσανε για εσάς!

Μύλος μπαχαρικών σαν "παλέτα χρωμάτων" γεμάτος με διαφορετικό είδος πιπεριού σε κάθε μία απο τις 4 θέσεις του!

Περιέχει πιπέρι πράσινο, ροζ, μαύρο και λευκό, όλα άκοπα, έτσι ώστε να τριφτούν και να απελευθερωθούν πάνω στο πιάτο σας!

Σίγουρα δεν θα αρκεστείτε στο να το δωρίσετε... Θα το επιλέξετε και για τη δική σας κουζίνα χωρίς δεύτερη σκέψη!

Μείγμα για σπιτικό Παστουρμά

€ 1.80

Βασικά συστατικά:

  • Ένα κομμάτι 3 με 4 κιλά μοσχαρίσιο κιλότο ή ουρά ή μπούτι ή φιλέτο ή σπάλα κατά προτίμηση γάλακτος χωρίς κόκκαλα και νεύρα κατά όχι όμως νουά ή ποντίκι.
  • 1½ κιλό αλάτι ψιλό Ιμαλαΐων

Για την επικάλυψη:

  • 300γραμ. Μείγμα για Παστουρμά FOTSI
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο Κέρκυρας
  • 3/4 του ποτηριού βραστό νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (όχι απλώς πατημένες αλλά αλοιφή)
  • 1 κουταλιά της σούπας μυλόξιδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή τεκίλα ή τσικουδιά

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το κρέας από τις πέτσες και τα σκληρά εάν έχει
  • Παίρνουμε ένα ταψί βαθύ, βάζουμε μέσα ένα πλατύ ξύλο (και παχύ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή τα υγρά του κρέατος καθώς θα στραγγίζει) και ακουμπάμε πάνω σε αυτό, το κρέας, αφού το έχουμε αλατίσει γύρω γύρω πολύ καλά. Μπορείτε να το συμπιέσετε ανάμεσα σε δύο ξύλα σφίγγοντάς τα με σφιγκτήρες μαραγκού.
  • Όσο στραγγίζει το κρέας, θα κάθεται, γι’αυτό πάνω από το κρέας, βάζουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω από αυτό ένα βαρύ μάρμαρο ή το ξανασυμπιέζουμε με τους σφιγκτήρες σφίγγοντάς τους.
  • Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 36 ώρες για να στραγγίξει καλά και να μην βγάζει υγρά.
  • Κατόπιν σκουπίζουμε το κρέας καλά με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα επικάλυψης ανακατεύοντας καλά τα υλικά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Το μείγμα αυτό πρέπει να γίνει όπως ο πουρές.
  • Δένουμε το κομμάτι κρέας περνώντας ένα χοντρό σπάγκο για να μπορούμε να τον κρεμάσουμε και με το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος πάχος 1-2 χιλιοστά. Εάν κάνει ρωγμές ξανακαλύπτουμε από πάνω.
  • Μετά από 3-4 μέρες κρεμασμένο μπορούμε να το βάλω ψυγείο ή κατάψυξη κατά προτίμηση σε vacuum για να μην χάνει άλλο βάρος και να μην στεγνώνει…

RED TREASURE

€ 4.80

Αλάτι ανθός προσεκτικά συλλεγμένος από τα βράχια του Ταινάρου συνδυασμένο

με το πιπέρι D'espelette που είναι γνωστό για την υπέροχη γεύση και φρουτένιο

άρωμα του.

ΜΕΙΓΜΑ 7 ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

€ 2.80

Μείγμα 7 μπαχαρικών για κιμά, κεφτεδάκια, τηγανιά!!!

210 32 17 131