Η λιαστή ντομάτα δημιουργείται αφού αποξηράνουμε ντοματάκια POMODORE. Τα αφήνουμε αλατισμένα στον ήλιο για 5-6 μέρες να ξεραθούν και ύστερα φυλάσσονται είτε στεγνά σε κάποιο βάζο, είτε με ελαιόλαδο, σκόρδο, ξύδι, εστραγκόν και ό,τι άλλο μπαχαρικό επιθυμούμε. Χρησιμοποιείται αρκετά στην κουζίνα είτε ψιλοκομμένη είτε ολόκληρη σε διάφορες παρασκευές όπως σάλτσες για ζυμαρικά, γαρνιτούρα κρέατος, σε λαδερά φαγητά αλλά και ως ορεκτικό σε συνδυασμό με κάποιο τυρί και άλλα μπαχαρικά. Στα μπαχαρικά FOTSI θα βρείτε άριστη Ελληνική λιαστή ντομάτα από την Εύβοια. Ξεχωριστό ελληνικό προϊόν κατάλληλο να συνοδέψει ουζάκι, ν' αποτελέσει κύριο συστατικό σε ομελέτες, κοκκινιστό, σαλάτες!
Γραμμάρια: 250γρ.
Προσθήκη στο καλάθιΗ ασαφετίδα χρησιμοποιείται στην ινδική κουζίνα όπου βοηθά στην πέψη, ενώ της αποδίδονται και φαρμακευτικές ιδιότητες. Δίνει γεύση παρόμοια με του πράσου και του σκόρδου, ενώ έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και δρα ενάντια στα κρυώματα.
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή πρασσόρυζου, σπανακόρυζου, σως γιαουριού,σε ψητά ψάρια, σε μαρινάδες κρεάτων και ψαριών κτλ.
Τιρ. Μπορείτε να φτιάξετε μια εύκολη σως με μουστάρδα και μαγιονέζα και να προσθέσετε κάρρυ και ασαφετίδα. Ιδανικό για να βουτάτε κοτομπουκιές....