Το αρωματικό φυτό στο οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί καμία σαλάτα, κανένα ψάρι, κανένα είδος ψητού κρέατος και κυρίως κανένας καλοφαγάς, ήρθε για να γίνει ακόμη πιο αναγκαίο στην κουζίνα σας!
Η πιο «φρέσκια» μας παραλαβή… Ρίγανη από τα πλούσια βουνά της Πίνδου!
Η λέξη «ορίγανον» άλλωστε προέρχεται από το «όρος» και το «γάνος», όπου «γάνος» σημαίνει λαμπερό, δηλαδή «λαμπερό βουνό»!
Τα λαμπερά ελληνικά βουνά της Πίνδου λοιπόν μας την προσφέρουν απλόχερα και θα τη βρείτε εδώ, στα Μπαχαρικά Fotsi… Καταπράσινη, πεντανόστιμη και βουνίσια !!!!
Γραμμάρια: 200γρ.
Το ριζάρι αποτελεί τον παραδοσιακό τρόπο βαφής νημάτων.
Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την βαφή αυγών το Πάσχα με φυσικό τρόπο.
Χρήση: Μουλιάζουμε το ριζάρι σε μια κούπα ξύδι για 3-4 ώρες, βάζουμε τα αυγά και τα βράζουμε όλα μαζί με το ξύδι και το νερό, για 20 λεπτά περίπου και στο τέλος τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στην κατσαρόλα.
Ο κόλιανδρος είναι ένα φυτό που μοιάζει στην όψη πάρα πολύ με τον μαϊντανό, αλλά η γεύση του θυμίζει αυτή του σέλινου.
Θεωρείται από πολλούς ως το μπαχαρικό πασπαρτού αφού χρησιμοποιείται σχεδόν παντού στη μαγειρική, σε σάλτσες κάρυ, και τονίζει τη γεύση σε πιάτα με ψάρι, θαλασσινά, κρέας και σε διάφορες μαρινάδες.
Μέλι Ελάτης Ταϋγέτου.
Από τις πιο σπάνιες κατηγορίες μελιού, παράγεται από τη ρητίνη στον κορμό του μαύρου έλατου.
Η εξαγωγή του είναι πολύ δύσκολη και δαπανηρή γιατί απαιτείται η καταστροφή των κηρυθρών.
Είναι παχύρευστο, με εντυπωσιακό κεχριμπαρένιο χρώμα και ιδιαίτερο άρωμα.
Δεν κρυσταλλώνει ενώ η γεύση του θυμίζει κάτι ανάμεσα σε καραμέλα και βανίλια.
Μείγμα βοτάνων "Αφροδίτη". Ενδείκνυται για αδυνάτισμα.
Περιέχει τσουκνίδα, ταράξακο, ιβίσκο, πράσινο τσάι, λουίζα, σημύδα, μαραθόσπορο, σιναμική, κανέλλα Κεϋλάνης.
Τα μείγματα βοτάνων παρασκευάζονται αποκλειστικά από εμάς, χωρίς προσμίξεις, συντηρητικά και πρόσθετα, μόνο με έμπνευση και μεράκι από τα Αγνά Μπαχαρικά FOTSI.