Μίνι καρύδες σε αρμαθιές, τέλειες για διακόσμηση...
Ένας μύθος του 17ου αιώνα λέει πως ο βασιλιάς της Πορτογαλίας, στο βωμό των υγειών εμπορικών σχέσεων με την Ινδία και την Ευρώπη, απαγόρευσε την εισαγωγή του πιπεριού Κουμπέμπα από την Ιάβα της Ινδονησίας.
Κανείς δε γνωρίζει εάν είναι όντως μύθος ή πραγματικότητα, παρόλα αυτά θα μπορούσε να εξηγήσει την εξάλειψη της χρήσης του Κουμπέμπα και την αύξηση της χρήσης του μαύρου πιπεριού κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα.
Οι κόκκοι του Κουμπέμπα συλλέγονται πριν ωριμάσουν και ο κάθε ένας έχει ένα μικρό κοτσάνι στη βάση του.
Λατρεμένο πιπέρι των σεφ και της gourmet κουζίνας με ήπια καυστικότητα και γεύση που θυμίζει κάτι μεταξύ πιπεριού και μπαχαριού.
Η εκλεπτυσμένη γεύση του ταιριάζει τέλεια με κρέας και λαχανικά και είναι ιδανικό για Ασιατική, Ινδική ακόμα και Κινέζικη κουζίνα!
Το κάρδαμο ή αλλιώς κακουλές είναι ένα από τα συστατικά της σκόνης κάρυ, ενώ οι σπόροι του χρησιμοποιούνται και ολόκληροι σε πίκλες, μαρινάδες, καφέ και σε αφεψήματα.
Επιπλέον προστίθεται σε τσουρέκια, βασιλόπιτες, κέικ αλλά και στο ρύζι, δίνοντας μια διαφορετική, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Στο κατάστημά μας θα το βρείτε και τριμμένο!