Το σύμφυτο είναι ένα πολυετές χόρτο, του οποίου η ρίζα, ύστερα από αρκετά χρόνια, γίνεται σκούρα καφέ έως μαύρη εξωτερικά, υποκίτρινη εσωτερικά και είναι κολλώδης, ενώ τα φύλλα του είναι τραχιά, λογχοειδή με έντονη νεύρωση και τα άνθη μοβ σε σχήμα καμπανούλας. Θεραπευτικές ιδιότητες υπάρχουν και στη ρίζα και τα φύλλα και η δράση τους είναι επουλωτική, μαλακτική, στυπτική και αποχρεμπτική. Τέλος, το σύμφυτο περιέχει αλλαντοΐνη που ενθαρρύνει την αύξηση των οστών, των χόνδρων και των μυϊκών κυττάρων. Στο κατάστημά μας θα βρείτε και την ρίζα του φυτού αλλά και τα φύλλα.
Γραμμάρια: 100γρ.
Ο μαϊντανός είναι ένα από τα πιο διάσημα βότανα παγκοσμίως. Ήταν γνωστός από τους αρχαίους Έλληνες που τον χρησιμοποιούσαν ως αρωματικό βότανο.
Στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιείται ως συστατικό αλλά και ως διακοσμητικό σαλατών ή πιάτων κρέατος, ενώ στην Τουρκία, χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στη σαλάτα είτε σκέτος είτε με ψιλοκομμένη ντομάτα.
Στα Μπαχαρικά FOTSI σας εξασφαλίζουμε διαθεσιμότητα όλο το χρόνο γι’ αυτό συνιστούμε να τον προμηθεύεστε τακτικά σε μικρές ποσότητες.
Ο απήγανος είναι ένα αρωματικό, αειθαλές, πολυετές φυτό με φύλλα σαρκώδη με τρεις λοβούς, ενώ τα άνθη του είναι κιτρινοπράσινα με στρογγυλές κάψες σπόρων. Θεραπευτικές ιδιότητες έχουν μόνο τα υπέργεια μέρη του φυτού.
Χρησιμοποιείται στη θεραπεία πολλαπλών παθήσεων όπως επίσης και στη γεωργία ως εντομοαπωθητικό.
Προσοχή! Απαγορεύεται η λήψη του απήγανου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Μείγμα βοτάνων "Αφροδίτη" σε συσκευασία 5 τεμαχίων.
Ενδείκνυται για αδυνάτισμα.
Περιέχει τσουκνίδα, ταραξάκο, ιβίσκο, πράσινο τσάι, λουίζα, σημύδα, μαραθόσπορο, σιναμική, κανέλλα Κεϋλάνης.
Τα μείγματα βοτάνων παρασκευάζονται αποκλειστικά από εμάς, χωρίς προσμίξεις, συντηρητικά και πρόσθετα, μόνο με έμπνευση και μεράκι από τα Αγνά Μπαχαρικά FOTSI.
To κενταύριο είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Νοτιοδυτική Ασία.
Το φυτό είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές του δράσεις.
Ο Διοσκουρίδης το ονόμασε κενταύριο γιατί κατά τη μυθολογία ο Κένταυρος Χείρωνας θεράπευε τις πληγές με αυτό.
Έχει πικρή γεύση και καταναλώνεται ως αφέψημα.
Ο ιβίσκος είναι ένα αγγειόσπερμο φυτό, με εναλλασσόμενα φύλλα και άνθη, με πέταλα τα οποία είναι ροζ, κόκκινα, άσπρα ή κίτρινα.
Είναι διακοσμητικό φυτό έχει όμως και θεραπευτικές ιδιότητες.
Θεωρείται ότι έχει 10 φορές περισσότερο βιταμίνη C απ’ το πορτοκάλι!
Είναι το πρώτο τσάι σε κατανάλωση στην Αίγυπτο.