Σουμάκ

Προέλευση: Τουρκία

€ 1.50

Το σουμάκ είναι ένα μπαχαρικό που βγαίνει από τους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Rhus coriaria. Οι καρποί του, που αλέθονται και γίνονται σκόνη, έχουν μια ξινή γεύση που θυμίζει λεμόνι. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην ανατολίτικη κουζίνα και προσθέτει γεύση σε κρέατα, ρύζι, dressings, ψάρια αλλά και θαλασσινά.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Πιπέρι Chiloe Pfeffer 50gr

€ 7.25

Πιπέρι Χιλής άγριο και σπάνιο!!!

Χαμηλής καυστικότητας με πλούσιο φρουτώδες άρωμα!!!

Κρόκος Κοζάνης - Saffron Σκόνη BIO 1gr

€ 3.40

Το σαφράν γνωστό και ως κρόκος Κοζάνης, προέρχεται από το στήμονα του φυτού κρόκος, κυκλοφορεί σε μικρές ποσότητες και είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο. Από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιείτο ως αρωματικό και για βαφή ρούχων.

Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν την προσθήκη σαφράν στο ρύζι, τις πατάτες, το κοτόπουλο, το τσάι και τον χαλβά!

Γαρύφαλλο άκοπο

€ 2.80

Το γαρύφαλλο είναι  το  λουλούδι  του  δέντρου  Caryuphyllete, το  οποίο  συλλέγεται  όσο  είναι  μπουμπούκι  και  αποξηραίνεται. Δρα  ως  απολυμαντικό, αντισηπτικό  και  αναλγητικό, ενώ  λέγεται  ότι   έχει  και  αντικαρκινικές  ιδιότητες. Στη  μαγειρική  χρησιμοποιείται για  να  προσδώσει  άρωμα  και  καυτερή  γεύση·  πρέπει  όμως  να  αφαιρείται  πριν  το  σερβίρισμα  ή  να  χρησιμοποιείται  σε  σκόνη.

Πουλ Πιμπέρ

€ 1.00

Το πουλ πιμπέρ προέρχεται από την Τουρκία και είναι ουσιαστικά μια ποικιλία λιαστής καυτερής πιπεριάς, που καταναλώνεται χονδρομμένη. Έχει πιο ήπια γεύση από την κλασσική καυτερή πιπεριά και ελαφρώς γλυκιά. Ταιριάζει ιδιαίτερα στο κεμπάπ ενώ μπορεί να αντικαταστήσει το μπούκοβο και την πάπρικα.

ΠΙΠΕΡΙ TELLICHERRY

€ 5.40

Πιπέρι Tellicherry

Εσείς γνωρίζατε πως όσο πιο μεγάλος είναι ο κόκκος του πιπεριού τόσο πιο μεγάλος και ο χώρος για να «κουβαλήσει» ακόμη περισσότερα αρώματα?

Αφήνοντας λοιπόν το μαύρο πιπέρι να ωριμάσει και συνεπώς να μεγαλώσουν οι κόκκοι του, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το πιπέρι που ονομάστηκε Tellicherry!

Ερχόμενο από μια επαρχία της ακτής Malabar στην Ινδία, αντικαθιστά επάξια το γνωστό σε όλους μας μαυροπίπερο σε πιάτα που θα θέλαμε να δώσουμε μια πιο έντονη γεύση πιπεριού.

Ταιριάζει απόλυτα σε λεμονάτο κοτόπουλο, υψηλής ποιότητας κρέατα, αλμυρά και πικάντικα πιάτα.

Tip: Χρησιμοποιήστε το σε μείγματα μπαχαρικών στα οποία δεν θα θέλατε να υπερκαλύψουν οι γεύσεις των πιο δυνατών συστατικών τη γεύση του πιπεριού.

210 32 17 131