Πράσσο

Προέλευση: Πολωνία

€ 2.00

Το πράσσο είναι ποώδες, διετές, ιθαγενές φυτό συγγενικό με το κρεμμύδι. Είναι ευεργετικό για το καρδιαγγειακό σύστημα, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, καταπολεμά την αναιμία καθώς είναι πλούσιο σε σίδηρο, και την υπέρταση. Επιπλέον έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, μαλακτικές αλλά και αφροδισιακές ιδιότητες. Τέλος βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού και του νευρικού συστήματος. Στην κουζίνα τώρα, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του λουκάνικου!


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Μπαχάρι Άκοπο

€ 1.00

Το μπαχάρι θα το βρείτε στο κατάστημά μας είτε σε κόκκους είτε τριμμένο. Χρησιμοποιείται κυρίως στο στιφάδο αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε και σε διάφορες σάλτσες, στα κεφτεδάκια και στις πατάτες φούρνου.

Σησάμι αποφλοιωμένο

€ 2.00

Το σησάμι είναι ένα από τα αρχαιότερα ελαιοδοτικά ετήσια καλλιεργούμενα φυτά. Το άρωμα και η γεύση του σπέρματος του σουσαμιού είναι ήπια και θυμίζουν τη γεύση καρυδιών. Tο μαυροσήσαμο χρησιμοποιείται στην επιφάνεια του ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και τσουρεκιών για εμπλουτισμό της γεύσης τους, στο Baton Salle, για αρωματικούς λόγους αλλά και για εμπλουτισμό της εμφάνισης. Χρησιμοποιείται επίσης και στο μείγμαΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΜΙΧ.

Θυμάρι Μάτσο

€ 2.00

Το θυμάρι είναι  ένα  θαμνώδες  φυτό με  μικρά  καφεπράσινα  φύλλα, τα  οποία  αφού ξεραθούν  και  θρυμματιστούν αναδύουν  ένα  πολύ  ευχάριστο  άρωμα. Στη  μαγειρική χρησιμοποιείται  σαν μπαχαρικό  για  τον  αρωματισμό  διαφόρων  φαγητών, σε  ψάρια, κρέατα, σε  διάφορες σάλτσες, σούπες. Επίσης, από  το  θυμάρι  παράγεται και το γνωστό θυμαρίσιο μέλι. Διαθέτουμε και θυμάρι σε μάτσο.

Συμβουλή: Συνιστούμε μια στρώση θυμαριού και από πάνω ροφό ή όποιο άλλο ψάρι σας αρέσει! Το δοκιμάσαμε στη Γαύδο ψήνοντας το με ξύλα κέδρου και ξετρελαθήκαμε!!!

210 32 17 131