Πιπεριές καυτερές τσίλι

Πιπεριές καυτερές τσίλι

Προέλευση: ΙΝΔΙΩΝ

€ 1.30

Ιδανικό συμπλήρωμα στο φαγητό σας, κατάλληλο για τους λάτρεις των καυτερών και πικάντικων εδεσμάτων.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

ΠΙΠΕΡΙ KILLINDI

€ 4.80

Άρτι αφιχθέν από τη Ζανζιβάρη, το νησί των μπαχαρικών όπως το αποκαλούν πολλοί, της Τανζανίας!

Ένα πιπέρι μικρής κοκκομετρίας που συλλέγεται με το χέρι και έχει ασυνήθιστα έντονο κ διαρκές άρωμα.

Η επίσης δυνατή γεύση του μένει στον ουρανίσκο για αρκετή ώρα, χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα  πιπέρια.

Τέλειο σε κρέατα σχάρας, θαλασσινά, σαλάτες αλλά και λαχανικά!

Γαρύφαλλο Τριμμένο

€ 2.80

Το γαρύφαλλο είναι  το  λουλούδι  του  δέντρου  Caryuphyllete, το  οποίο  συλλέγεται  όσο  είναι  μπουμπούκι  και  αποξηραίνεται. Δρα  ως  απολυμαντικό, αντισηπτικό  και  αναλγητικό, ενώ  λέγεται  ότι   έχει  και  αντικαρκινικές  ιδιότητες. Στη  μαγειρική  χρησιμοποιείται για  να  προσδώσει  άρωμα  και  καυτερή  γεύση·  πρέπει  όμως  να  αφαιρείται  πριν  το  σερβίρισμα  ή  να  χρησιμοποιείται  σε  σκόνη.

Μπούκοβο Γλυκό

€ 1.00

Το μπούκοβο παράγεται από αποξηραμένες κόκκινες καυτερές πιπεριές και έχει την μορφή νιφάδων. Η γεύση του είναι ιδιαίτερα καυτερή και πικάντικη και χρησιμοποιείται σε σάλτσες, κεμπάπ, σούπες, αλλαντικά αλλά και στο λάδι για να προσδώσει την ιδιαίτερη πικάντικη γεύση. Στο κατάστημά μας θα βρείτε γλυκό και καυτερό μπούκοβο.

Κιούμελ ή Aγριοκύμινο σπόροι ολόκληροι

€ 1.20

Το κιούμελ ή  αγριοκύμινο, είναι  ένα  αυτοφυές  φυτό  με  ύψος  ως  1 μέτρο, με  λεπτά  φύλλα  και  άσπρα  άνθη. Από  το  φυτό  συλλέγονται  οι  καρποί  για  την  παρασκευή  ελαίου αγριοκυμίνου.

Το άρωμά του και η γεύση του είναι πιο ντελικάτη από του απλού κύμινου.

Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην Τσέχικη και στην Γερμανική κουζίνα.

Χαρακτηριστικές συνταγές είναι το σιγοψημένο κότσι με μπύρα και σπόρους αγριοκύμινου και η σούπα κολοκύθας ή σκέτη ψητή κολοκύθα με αγριοκύμινο.

210 32 17 131