Τα μανιτάρια Μορχέλλες είναι ιδανικά για σούπες, ομελέτες, σάλτσες και φαγητά κατσαρόλας.
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 15΄ (εναλλακτικά σε μπράντι ή άλλο ποτό για 30') και στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε για 1'-2' σε ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Σβήνουμε με ξηρό λευκό κρασί (εναλλακτικά με το ποτό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια).
Σερβίρουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι ή τα προσθέτουμε στη συνταγή της επιλογής μας.
TIP:
Το υγρό μετά τη στράγγιση αποτελεί πεντανόστιμο ζωμό για σούπες και σάλτσες (σουρώνουμε με τουλπάνι ή λεπτή πετσέτα).
Γραμμάρια: 50γρ.
Η μαγειρική σόδα είναι ένα καθαρά χημικό μπαχαρικό καθώς είναι σκέτο διττανθρακικό νάτριο. Στην κουζίνα, χρησιμοποιείται για να δίνει όγκο σε διάφορες παρασκευές όπως τα κεφτεδάκια, τα κέικ, τα μπισκότα και άλλα.
Χρησιμεύει και ως οικιακό καθαριστικό ενώ χρησιμοποιείται και στα πλυντήρια για να διαλύει τα άλατα!
Tip: Βάλτε μπόλικη σόδα σε ένα μπολ για να "τραβήξετε" τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σας.