• Ανθός  μοσχοκάρυδου
  • Ανθός  μοσχοκάρυδου
ID: 674

Ανθός μοσχοκάρυδου

Προέλευση: Ινδονησία

€ 5.90

Ο ανθός μοσχοκάρυδου θυμίζει με το σχήμα του  ένα  μικρό αχλάδι, που όταν ωριμάσει ανοίγει και αφήνει να φανεί η κόκκινη σάρκα που περιβάλλει ένα γυμνό σπόρο, το μοσχοκάρυδο. Η γεύση του θυμίζει το μοσχοκάρυδο αλλά είναι πιο ντελικάτη και πιο ήπια.

Χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε σάλτσες και ως τριμμένο στις κρέμες και στο κοτόπουλο, αρνί και μοσχάρι!

Τip: Δοκιμάστε να το χρησιμοποιήσετε και για τη διακόσμηση του πιάτου σας!


Γραμμάρια: 50γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Πιπέρι Bucay Pepper

€ 8.50

Ένα τόσο γευστικό πιπέρι πρέπει να το δοκιμάσετε στις παρασκευές με κρέας ή ψάρι.

Ταιριάζει απίστευτα με κοκκινιστές σάλτσες, με κυνήγι, στα κεφτεδάκια και σε ψητά κρέατα και ψάρια.

Μαστίχα Χίου 50gr

€ 11.80

Η φυσική Μαστίχα Χίου, μοναδική στον κόσμο, όπως βγαίνει από το Μαστιχόδενδρο, καθαρισμένη στο χέρι, χωρίς καμία βιομηχανική επεξεργασία.

 

Σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους, κατάλληλη και για μάσημα ως τσίχλα.

Γαρύφαλλο Τριμμένο

€ 2.80

Το γαρύφαλλο είναι  το  λουλούδι  του  δέντρου  Caryuphyllete, το  οποίο  συλλέγεται όσο  είναι  μπουμπούκι  και  αποξηραίνεται.

Στη  μαγειρική χρησιμοποιείται για να προσδώσει άρωμα και καυτερή γεύση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άκοπο αρκεί να αφαιρείται κατά το σερβίρισμα.

Κύμινο άκοπο

€ 2.00

Το κύμινο δίνει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στα πιάτα σας, είναι ελαφρώς πικρό και πιπεράτο.

Χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική, αραβική και μεξικάνικη κουζίνα.

Είναι συνυφασμένο με τα σμυρνέικα σουτζουκάκια, ταιριάζει με κοτόπουλο, ψάρι όσπρια, σάλτσες.

Αρωματίζει υπέροχα τα ψωμάκια και τις ζύμες σας.

Μπορείτε να το καβουρδίσετε για πιο έντονη γεύση και άρωμα...

Πιπέρι Wild Assam (Round Pippla)

€ 8.25

Ένα ξεχωριστό μπαχαρικό από τα τροπικά δάση της Ινδίας που ανήκει στην οικογένεια του Μακροπίπερου.

Το πιπέρι Wild Assam σίγουρα θα το αναγνωρίστε από την ιδιαίτερη όψη των κόκκων του οι οποίοι μοιάζουν με μικρά μούρα.

Αναζητήστε το για να απολαύσετε την καπνιστή του γεύση και τη λεμονάτη επίγευση,  συνδυασμός που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα πιπέρια και να αφήνει τον ουρανίσκο σας απόλυτα ικανοποιημένο!

Μπορεί να απογειώσει απλά πιάτα όπως βραστά ή ψητά λαχανικά και όσπρια αλλά και κρέας ή ψάρι, ιδιαίτερα αρνί και σολομό!

Tip: Σπάστε λίγους κόκκους του και χρησιμοποιήστε τους για το ζωμό λαχανικών σας!

210 32 17 131

Εγγραφή στο newsletter μας