Το τσιμένι γνωστό και ως μοσχοσίταρο ή τριγωνέλλα, είναι φυτό με ύψος 10-15εκ και τρίφυλλα οδοντωτά φύλλα. Οι καρποί του, τρίβονται και προστίθενται στον παστουρμά και σε συνδυασμό με το σκόρδο του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά ενώ αν μαγειρευτεί είναι πιο ήπιο και αν αποξηρανθεί γίνεται κάπως πικάντικο. Στην κουζίνα προστίθεται σε σκόνη σε διάφορα κρέατα, το κοτόπουλο, σε λαχανικά αλλά και στα κεφτεδάκια.
Tip: Δοκιμάσατε να προσθέσετε λίγο τριμμένο τσιμένι στις πατάτες φούρνου; Θα εκπλαγείτε!!!
Γραμμάρια: 100γρ.
Προσθήκη στο καλάθιΤο κάρρυ, είναι ένα καρύκευμα σε σκόνη, που παρασκευάζεται από τη μίξη πολλών μπαχαρικών σε διάφορες αναλογίες και συνδυασμούς, όπως κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι καγιέν, πιπέρι μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο και άλλα.
Με το κάρυ αρωματίζονται διάφορα φαγητά με κρέας, λαχανικά, ρύζι και αυγά, ιδιαίτερα στην Ινδική, Ινδονησιακή και Κινέζικη κουζίνα.
Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το κλασσικό, το κόκκινο, το καπνιστό αλλά και διάσημο κάρρυ GOLDEN MANDRAS.
Είναι ιθαγενές φυτό στην Καμπότζη, πολυετές και αναρριχητικό και φτάνει στα 10 μέτρα ύψος.
Η ιστορία του πιπεριού ξεκίνησε πριν από 4.000 χρόνια και το εμπόριο του αρχικά ξεκίνησαν οι Φοίνικες έμποροι και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια των Αράβων. Το πιπέρι χρησιμοποιούνταν και στην Αρχαία Ελλάδα για φαρμακευτικούς σκοπούς και θεωρούνταν αγαθό με πολύ μεγάλη αξία.
Ακόμα και σήμερα το πιπέρι κρατάει την πρωτιά στη διακίνηση των μπαχαρικών αφού κατέχει το ¼ του παγκόσμιου εμπορίου μπαχαρικών.
Το πιπέρι Καμπότζης είναι ένα μαλακό πιπέρι, δηλαδή ένα πιπέρι που είναι φρέσκο και δεν έχει μπει σε διαδικασία αποξήρανσης. Είναι πολύ αρωματικό και γευστικό, ταιριάζει σε σάλτσες αλλά και σε ψητό κρέας και ψάρι.
Η επαρχία Καμπότ στην Καμπότζη είναι γνωστή για την παραγωγή του πιο αρωματικού και φίνου πιπεριού στον κόσμο...