Συνδυασμός του πιπεριού με το σκόρδο που ταιριάζει σε παρασκευή τζατζικιού, ψητών κρεάτων, πατάτες φούρνου, φακές κ.α.
Γραμμάρια: 100γρ.
Το κύμινο δίνει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στα πιάτα σας, είναι ελαφρώς πικρό και πιπεράτο.
Χρησιμοποιείται ευρέως στην ινδική, αραβική και μεξικάνικη κουζίνα.
Είναι συνυφασμένο με τα σμυρνέικα σουντζουκάκια, ταιριάζει με κοτόπουλο, ψάρι όσπρια, σάλτσες.
Αρωματίζει υπέροχα τα ψωμάκια και τις ζύμες σας.
Μπορείτε να το καβουρβίσετε για πιο ένονη γεύση και άρωμα....
Η δάφνη συναντάται ως θάμνος ή μικρό δέντρο. Η οσμή της είναι αρωματική και η γεύση της είναι λίγο πικρή. Τα φύλλα χρησιμοποιούνται στη μαγειρική (νοστιμίζει φαγητά όπως τα όσπρια αλλά αφαιρούνται μετά το μαγείρεμα και δεν καταναλώνονται). Το έλαιο της χρησιμοποιείται για την ενδυνάμωση των μαλλιών.
Το εστραγκόν είναι πολυετής ποώδης θάμνος που κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη. Το έγχυμα των φύλλων του μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της ναυτίας, του λόξυγκα, της αϋπνίας και δρα ως χωνευτικό, ορεκτικό και τονωτικό.
Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες λευκών και κόκκινων κρεάτων και ψαριών, αυγά, παγωτά, φρουτοσαλάτες κ.ά.
Τα φύλλα του προσθέτονται σε σούπες για άρωμα. Οι βλαστοί του μαγειρεύονται σαν λαχανικό. Τέλος, συνιστάται για τον αρωματισμό του ξυδιού και της μουστάρδας.
Tip: Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγα φύλλα στο βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες σας.