• Σκορδοπίπερο
  • Σκορδοπίπερο
ID: 1473

Σκορδοπίπερο

Προέλευση: Ε.Ε.

€ 1.80

Συνδυασμός πιπεριού με σκόρδο που ταιριάζει σε παρασκευή τζατζικιού, ψητών κρεάτων, πατάτες φούρνου, φακές και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Λιναρόσπορος καφέ

€ 2.00

Ο λιναρόσπορος θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς υπερτροφές (superfoods).

Είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και ευεργετικά οφέλη.


Προσθέστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού, σε χυμούς και smoothies, σε σούπες, σε σαλάτες, στο γιαούρτι με τα δημητριακά, ακόμα και στις σάλτσες των φαγητών. Μπορείτε ακόμα και να αντικαταστήσετε με αλεσμένο λιναρόσπορο μέρος από το αλεύρι που χρησιμοποιείτε για την παρασκευή ψωμιού.
Επίσης μπορείτε να πασπαλίσετε τα βραστά λαχανικά με λίγους σπόρους για να τα κάνετε λίγο πιο τραγανιστά.

Θρούμπι Μάτσο

€ 2.50

Το θρούμπι είναι ένα αρωματικό ποώδες φυτό συγγενικό με τη ρίγανη και  το  θυμάρι.

Είναι πολύ δημοφιλές στη μαγειρική, αφού  χρησιμοποιείται  ως  μυρωδικό  στα φασόλια, στον αρακά και στα λουκάνικα, ενώ τα  φύλλα του  ψιλοκομμένα  μπαίνουν σε  σούπες και στιφάδο.

Μια φανταστική συνταγή που σας προτείνουμε είναι η τηγανιά με χοιρινό και θρούμπι.

 

Στο κατάστημά μας θα το βρείτε σε πανέμορφο μάτσο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ντεκόρ αλλά και να το τρίψετε στο φαγητό σας.

Πιπέρι Γουϊνέας

€ 5.50

Λιγότερο καυτερό από το μαύρο με ιδιαίτερα ντελικάτη γεύση...

Κεδροκούκουτσο - Άρκευθος

€ 2.00

Τα κεδροκούκουτσα ή κεδρόμηλα ή άρκευθος, είναι οι καρποί του γνωστού  κωνοφόρου δέντρου, κέδρος.

Έχουν σκούρο μπλε ή μαύρο χρώμα, χαρακτηριστικό άρωμα και πικρή γεύση.

Χρησιμοποιήστε τα ως καρύκευμα για τον αρωματισμό κρεάτων ή σαλτσών!

Μείγμα για σπιτικό Παστουρμά

€ 1.80

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ


Συστατικά:

  • Ένα κομμάτι 3 με 4 κιλά μοσχαρίσιο κιλότο ή ουρά ή μπούτι ή φιλέτο ή σπάλα κατά προτίμηση γάλακτος χωρίς κόκαλα και νεύρα (όχι όμως νουά ή ποντίκι)
  • 1½ κιλό αλάτι ψιλό Ιμαλαΐων
  • 300gr Μείγμα για Παστουρμά FOTSI
  • 1/2 κουταλιά βούτυρο Κέρκυρας
  • 3/4 του ποτηριού βραστό νερό
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (όχι απλώς πατημένες αλλά αλοιφή)
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ ή τεκίλα ή τσικουδιά.

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε το κρέας από τις πέτσες και τα σκληρά εάν έχει
  • Παίρνουμε ένα βαθύ ταψί, βάζουμε μέσα ένα πλατύ ξύλο (και παχύ έτσι ώστε να μην έρθουν σε επαφή τα υγρά του κρέατος καθώς θα στραγγίζει) και ακουμπάμε πάνω σε αυτό, το κρέας, αφού το έχουμε αλατίσει γύρω γύρω πολύ καλά. Μπορείτε να το συμπιέσετε ανάμεσα σε δύο ξύλα σφίγγοντάς τα με σφιγκτήρες μαραγκού.
  • Όσο στραγγίζει το κρέας, θα κάθεται, γι’αυτό πάνω από το κρέας, βάζουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο ή μια λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω από αυτό ένα βαρύ μάρμαρο ή το ξανασυμπιέζουμε με τους σφιγκτήρες σφίγγοντάς τους.
  • Το αφήνουμε έξω από το ψυγείο για 36 ώρες για να στραγγίξει καλά και να μη βγάζει υγρά.
  • Κατόπιν σκουπίζουμε το κρέας καλά με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Φτιάχνουμε το μείγμα επικάλυψης ανακατεύοντας καλά τα υλικά και προσθέτουμε το βραστό νερό. Το μείγμα αυτό πρέπει να γίνει όπως ο πουρές.
  • Δένουμε το κομμάτι κρέας περνώντας ένα χοντρό σπάγκο για να μπορούμε να τον κρεμάσουμε και με το μείγμα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος πάχος 1-2 χιλιοστά. Εάν κάνει ρωγμές ξανακαλύπτουμε από πάνω.
  • Μετά από 3-4 μέρες κρεμασμένο μπορούμε να το βάλω ψυγείο ή κατάψυξη κατά προτίμηση σε vacuum για να μη χάνει άλλο βάρος και να μη στεγνώνει…
210 32 17 131

Εγγραφή στο newsletter μας