Σησάμι φυσικό

Προέλευση: ΙΝΔΙΩΝ

€ 2.00

Το σησάμι είναι ένα από τα αρχαιότερα ελαιοδοτικά ετήσια καλλιεργούμενα φυτά. Το άρωμα και η γεύση του σπέρματος του σουσαμιού είναι ήπια και θυμίζουν τη γεύση καρυδιών. Tο μαυροσήσαμο χρησιμοποιείται στην επιφάνεια του ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και τσουρεκιών για εμπλουτισμό της γεύσης τους, στο Baton Salle, για αρωματικούς λόγους αλλά και για εμπλουτισμό της εμφάνισης. Χρησιμοποιείται επίσης και στο μείγμα ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΜΙΧ.


Γραμμάρια: 500γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Πράσινο Πιπέρι

€ 3.00

Το πράσινο  πιπέρι είναι  ο  άγουρος  καρπός  του  φυτού, και  το  άρωμά  του  είναι  λιγότερο  έντονο  από  τα  υπόλοιπα  είδη  πιπεριού, αλλά ιδιαίτερα εκλεκτό. Ταιριάζει  με  όλα  τα  είδη κρέατος  και  θαλασσινών. Ιδιαίτερα  ταιριάζει  με  τα  πουλερικά  και  αφήνει  πολύ  ευχάριστη  αρωματική  γεύση  σε  σάλτσες. Είναι το αγαπημένο πιπέρι πολλών κορυφαίων σεφ. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Πιπέρι Andaliman

€ 8.25

Αν δεν το δοκιμάσατε σπεύστε… Δεν είναι εύκολο να το βρείτε διαθέσιμο!

Το σπάνιο πιπέρι Andaliman (συγγενικό με το πιπέρι Σετσουάν), από τη Σουμάτρα της Ινδονησίας, θα ευφράνει αρχικά την όραση, κατόπιν την όσφρηση και τέλος τον ουρανίσκο σας!

Αυτό που καθιστά το πιπέρι σπάνιο είναι ο ιδιαίτερος και μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορεί να βλαστήσει ο σπόρος του, τα ένζυμα των πουλιών! Συνεπώς δεν είναι καλλιεργήσιμο.

Στη «γενέτειρά» του, τη Σουμάτρα, το αντιμετωπίζουν με ευλάβεια και το χρησιμοποιούν σε μεγάλες γιορτές και γαμήλιες τελετές!

Ένα πιπέρι με γεύση εσπεριδοειδών που διεγείρει τη σιελόρροια κι έτσι όλες οι υπόλοιπες γεύσεις γίνονται ακόμη πιο έντονες.

Ιδανικό για σούπες, πουλερικά, σαλάτες και ψάρια! Υπέροχος συνδυασμός με τζίντζερ, κουρκουμά και γκάλαγκαλ!

Αρμαθιά Πιπεριά πορτοκαλί

€ 9.50

Γεμίζεται με ρύζι, τυρί και ντομάτα και αρωματίζεται με γλυκιά καπνιστή πάπρικα!!!!!

Φυσικά χρησιμοποιείται και για διακόσμηση!!!

Κιτρινόριζα Άκοπη

€ 1.20

Η κιτρινόριζα ή κουρκουμάς ή τούρμερικ, είναι  ένα  αυτοφυές  φυτό. Ενισχύει  την  πεπτική  λειτουργία, βελτιώνει  όλες  τις  διαδικασίες  του  μεταβολισμού και επιταχύνει  την παραγωγή  ινσουλίνης. Δίνει κίτρινο χρώμα  στα  φαγητά όπως ο κρόκος Κοζάνης, κυρίως  στο ρύζι, αλλά  και  σε  σάλτσες, κουσκούς  και το  συναντάμε  συχνά  σε  κρέατα, κοτόπουλα, στη  φακή, στη  φάβα  αλλά και στις  πατάτες. Είναι βασικό συστατικό του μείγματος κάρυ και του ταντούρι που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας.

210 32 17 131