Σέλινο Ψιλοτριμμένο Φύλλο

Προέλευση: Αίγυπτο

€ 1.60

Το σέλινο είναι ένα φυτό της οικογένειας των σκιαδανθών. Τα στελέχη του είναι κούφια, έχει φύλλα έμμισχα και λευκά άνθη και σχηματίζει μεγάλο στρογγυλό βολβό. Περιέχει πολλή βιταμίνη C, τονώνει την άμυνα του οργανισμού και έχει διουρητικές ιδιότητες. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σε συνταγές με κρέατα κατσαρόλας κυρίως, σε σούπες, ριζότα αλλά και λαδερά φαγητά.


Γραμμάρια: 100γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

Αρμαθιά Κολοκύθι

€ 9.50

Γεμίζεται με ρύζι, τυρί και ντομάτα και αρωματίζεται με γλυκιά καπνιστή πάπρικα!!!!!

Φυσικά χρησιμοποιείται και για διακόσμηση!!!

Σιναπόσπορος Μαύρος

€ 0.60

Το σινάπι ανήκει  στην  οικογένεια  των  σταυρανθών με  φύλλα  άμισχα  και  πτερωτά, ενώ  τα  άνθη  του  είναι  κίτρινα  και  κάθε  λοβός  περιέχει  μέχρι  και  10  σπόρους. Το  σινάπι  χρησιμοποιείται  σε  έμπλαστρα  για μυϊκούς  πόνους, αφού  προκαλεί  υπεραιμία  και  βελτιώνει  την κυκλοφορία  του  αίματος  ενώ  έχει  και  χωνευτικές  ιδιότητες. Συνηθίζεται να χρησιμοποιείται από πολλούς σεφ σε σάλτσες-ψητά ή στην παρασκευή μουστάρδας αντί ή σε συνδυασμό με το λευκό σινάπι. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μαύρο και κίτρινο σινάπι.

Κάρρυ Κόκκινο Καυτερό

€ 1.20

Το κάρρυ, είναι  ένα  καρύκευμα   σε  σκόνη, που  παρασκευάζεται  από  τη  μίξη  πολλών  μπαχαρικών  σε  διάφορες  αναλογίες  και  συνδυασμούς, όπως  κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι  καγιέν, πιπέρι  μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμά, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο  και  άλλα. Με  το  κάρυ  αρωματίζονται  διάφορα φαγητά  με  κρέας, λαχανικά, ρύζι  και  αυγά, ιδιαίτερα  στην Ινδική, Ινδονησιακή  και  Κινέζικη  κουζίνα. Στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε το κλασσικό, το κόκκινο, το καπνιστό αλλά και διάσημο κάρρυ GOLDEN MANDRAS.

Κιτρινόριζα Άκοπη

€ 1.20

Η κιτρινόριζα ή κουρκουμάς ή τούρμερικ, είναι  ένα  αυτοφυές  φυτό. Ενισχύει  την  πεπτική  λειτουργία, βελτιώνει  όλες  τις  διαδικασίες  του  μεταβολισμού και επιταχύνει  την παραγωγή  ινσουλίνης. Δίνει κίτρινο χρώμα  στα  φαγητά όπως ο κρόκος Κοζάνης, κυρίως  στο ρύζι, αλλά  και  σε  σάλτσες, κουσκούς  και το  συναντάμε  συχνά  σε  κρέατα, κοτόπουλα, στη  φακή, στη  φάβα  αλλά και στις  πατάτες. Είναι βασικό συστατικό του μείγματος κάρυ και του ταντούρι που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας.

Μπαχάρι τριμ.

€ 1.00

Το μπαχάρι θα το βρείτε στο κατάστημά μας είτε σε κόκκους είτε τριμμένο. Χρησιμοποιείται κυρίως στο στιφάδο αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε και σε διάφορες σάλτσες, στα κεφτεδάκια και στις πατάτες φούρνου.


210 32 17 131