Πιπέρι Espelette

Προέλευση: Γαλλίας

€ 10.20

Σπάνια πιπεριά με πορτοκαλοκόκκινο χρώμα και φρουτένιο άρωμα με ελαφρώς πικάντικη γεύση!


Γραμμάρια: 50γρ.

Προσθήκη στο καλάθι

Σχετικά προϊόντα:

ΠΙΠΕΡΙ ANDALIMAN

€ 8.25

Αν δεν το δοκιμάσατε σπεύστε… Δεν είναι εύκολο να το βρείτε διαθέσιμο!

Το σπάνιο πιπέρι Andaliman (συγγενικό με το πιπέρι Σετσουάν), από τη Σουμάτρα της Ινδονησίας, θα ευφράνει αρχικά την όραση, κατόπιν την όσφρηση και τέλος τον ουρανίσκο σας!

Αυτό που καθιστά το πιπέρι σπάνιο είναι ο ιδιαίτερος και μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορεί να βλαστήσει ο σπόρος του, τα ένζυμα των πουλιών! Συνεπώς δεν είναι καλλιεργήσιμο.

Στη «γενέτειρά» του, τη Σουμάτρα, το αντιμετωπίζουν με ευλάβεια και το χρησιμοποιούν σε μεγάλες γιορτές και γαμήλιες τελετές!

Ένα πιπέρι με γεύση εσπεριδοειδών που διεγείρει τη σιελόρροια κι έτσι όλες οι υπόλοιπες γεύσεις γίνονται ακόμη πιο έντονες.

Ιδανικό για σούπες, πουλερικά, σαλάτες και ψάρια! Υπέροχος συνδυασμός με τζίντζερ, κουρκουμά και γκάλαγκαλ!

ΚΑΡΒΟΥΝΟΘΥΜΙΑΜΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ

€ 3.90

Το αυθεντικό καρβουνοθυμίαμα με συνταγή του Γέροντος Πορφυρίου βγαλμένο από την αγιορείτικη παράδοση.

Καρβουνάκι και θυμίαμα σε ένα.

Το καρβουνοθυμίαμα σε μορφή ράβδου είναι εντελώς χειροποίητο.

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε θυμίαμα διότι εμπεριέχεται.

Η συσκευασία εμπεριέχει το ειδικό στήριγμα.

Γλυκάνισος άκοπος

€ 1.40

Ο γλυκάνισος είναι φυτό ποώδες, μονοετές που καλλιεργείται από την αρχαία εποχή. Βελτιώνει την πέψη και δρα ευεργετικά στο συκώτι και το κυκλοφοριακό. Αυξάνει το γάλα κατά την διάρκεια του θηλασμού. Χρησιμοποιείται ευρέως σε παξιμάδια, κουλούρια, ψωμιά, τσίπουρα και ούζα.

Πιπέρι Κουμπέμπα

€ 5.50

Ένας μύθος του 17ου αιώνα λέει πως ο βασιλιάς της Πορτογαλίας, στο βωμό των υγειών εμπορικών σχέσεων με την Ινδία και την Ευρώπη, απαγόρευσε την εισαγωγή του πιπεριού Κουμπέμπα από την Ιάβα της Ινδονησίας.

Κανείς δε γνωρίζει εάν είναι όντως μύθος ή πραγματικότητα, παρόλα αυτά θα μπορούσε να εξηγήσει την εξάλειψη της χρήσης του Κουμπέμπα και την αύξηση της χρήσης του μαύρου πιπεριού κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα.

Οι κόκκοι του Κουμπέμπα συλλέγονται πριν ωριμάσουν και ο κάθε ένας έχει ένα μικρό κοτσάνι στη βάση του.

Λατρεμένο πιπέρι των σεφ και της gourmet κουζίνας με ήπια καυστικότητα και γεύση που θυμίζει κάτι μεταξύ πιπεριού και μπαχαριού.

Η εκλεπτυσμένη γεύση του ταιριάζει τέλεια με κρέας και λαχανικά και είναι ιδανικό για Ασιατική, Ινδική ακόμα και Κινέζικη κουζίνα!

210 32 17 131