Το μπαχάρι θα το βρείτε στο κατάστημά μας είτε σε κόκκους είτε τριμμένο. Χρησιμοποιείται κυρίως στο στιφάδο αλλά αξίζει να το δοκιμάσετε και σε διάφορες σάλτσες, στα κεφτεδάκια και στις πατάτες φούρνου.
Γραμμάρια: 100γρ.
Προσθήκη στο καλάθιΗ μαγειρική σόδα είναι ένα καθαρά χημικό μπαχαρικό καθώς είναι σκέτο διττανθρικό νάτριο και χρησιμεύει και ως οικιακό καθαριστικό. Στην κουζίνα, χρησιμοποιείται για να δίνει όγκο σε διάφορες παρασκευές όπως τα κεφτεδάκια, τα κέικ, τα μπισκότα και άλλα. Χρησιμοποιείται και στα πλυντήρια για να διαλύει τα άλατα!
Tip: Βάλτε μπόλικη σόδα σε ένα μπωλ για να "τραβήξετε" τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σας.
Το κρεμόριο ή τρυγικό οξύ ή κρεμοτάρταρο, (crème de tarte), είναι άσπροι κρύσταλλοι που προέρχονται από το κατακάθι του κρασιού (τρύγα). Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική σε μορφή σκόνης, καθώς λειτουργεί ως διογκωτικό για τα κέικ και τις τούρτες. Επίσης, χρησιμοποιείται και στα γλυκά του κουταλιού για να αποτρέψει το ζαχάρωμα του σιροπιού. Τέλος, χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το κιτρικό οξύ για να ανεβάζει τα ξινά του κρασιού. Στο κατάστημά μας θα το βρείτε σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή.