Το μαχλέπι, είναι ο σπόρος του φυτού Prunus Mahaleb, ένα είδος κερασιάς.
Η γεύση του το κατατάσσει στα πιο εύγευστα μπαχαρικά.
Χρησιμοποιείται αλεσμένο για να τονίσει τη γλυκιά γεύση των παραδοσιακών γλυκισμάτων.
Οι νοικοκυρές το προσθέτουν ιδιαίτερα στο τσουρέκι, στη βασιλόπιτα, σε κουλουράκια και γενικά στα αρτοπαρασκευάσματα.
Γραμμάρια: 100γρ.
Ο αστεροειδής γλυκάνισος είναι ένα καρύκευμα που μοιάζει πολύ στη γεύση με τον απλό γλυκάνισο, αλλά πιο ντελικάτος.
Έχει σχήμα αστεριού και χρησιμοποιείται πολύ για decor.
Ταιριάζει με χοιρινό, κοτόπουλο, πάπια, ρύζι, όπως επίσης με τον καφέ, το τσάι και τα λικέρ.
Αποτελεί βασικό συστατικό του
γνωστού κινέζικου μείγματος 5 μπαχαρικών FOTSI.
Η αγαύη είναι μεξικάνικο φυτό που χρησιμοποιήθηκε καταρχήν από τους Αζτέκους. Το τιμούσαν ως «δώρο των Θεών» για τον άνθρωπο και το χρησιμοποιούσαν για να δώσουν άρωμα και γεύση στα φαγητά τους. Πρόκειται για υπέροχο φυσικό γλυκαντικό που σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως στην παρασκευή γλυκών και ποτών. Προσοχή: Επειδή είναι πολύ πιο γλυκό από τη ζάχαρη ή το μέλι χρησιμοποιείστε το σε αναλογία 1/3 σε σχέση με τη ζάχαρη. Γνωρίζετε ότι από το κακτοειδές φυτό της αγάβης παρασκευάζεται η τεκίλα;