Το σαφράν γνωστό και ως κρόκος Κοζάνης, προέρχεται από το στήμονα του φυτού κρόκος, κυκλοφορεί σε μικρές ποσότητες και είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο.
Τα μπαχαρικά FOTSI συνιστούν την προσθήκη σαφράν στο ρύζι, τις πατάτες, το κοτόπουλο, το τσάι και τον χαλβά!
Σε μια περιοχή της Τουρκίας ονόματι Urfa φύεται μια πιπεριά που θα σας συναρπάσει….
Η πιπεριά Isot ή Urfa, αφού αποξηρανθεί στον ήλιο, περνά από μια διαδικασία ζύμωσης μέσω της οποίας αποκτά μια σοκολατένια καπνιστή γεύση αλλά και το ιδιαίτερο μωβ σκούρο, σχεδόν μαύρο, χρώμα της.
Πιπεριά ήπιας καυστικότητας που συνδυάζεται τέλεια με όλων των ειδών τα κρέατα, ψητή φέτα, χούμους, burger, κεφτεδάκια και κάθε είδους αλμυρό ή ελαφρώς πικάντικο πιάτο.
Απαραίτητη στην ανατολίτικη κουζίνα… Θα γίνει και στη δική σας…..
Θυμάρι σε ματσάκι!!
Πανέμορφο για διακόσμηση και φυσικά με όλο του το άρωμα εφόσον τρίβεται επιτόπου!
Μία γνήσια ελληνική γεύση...
Στα Μπαχαρικά FOTSI θα βρείτε επίσης εξαιρετικής ποιότητος θυμάρι τριμμένο για τις συνταγές σας.
Tip: επιλέξτε το άρτυμα ελαιολάδου με μίξ 4 άκοπων πιπεριών και κλωνάρι θυμαριού για να το δωρίσετε σε αυτούς που αγαπάτε!!