Τα cranberries (κράνμπερι) φυτρώνουν μόνο στη βόρεια Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική.
Αποτελούν έναν νόστιμο διατροφικό θησαυρό, μπορούν να καταναλωθούν σκέτα αλλά και να συνδυαστούν άψογα με γιαούρτι, δημητριακά, σαλάτες.
Γραμμάρια: 250γρ.
Το τζίνσενγκ είναι μια ρίζα που χρησιμοποιείται στην Κίνα εδώ και 3.000 χρόνια και είναι φημισμένο ως το βότανο πανάκεια καθώς ανά την ιστορία έχει χρησιμοποιηθεί ενάντια σε παντός είδους παθήσεις.
Σε μας είναι γνωστό ως αναζωογονητικό αφού τονώνει τις σωματικές και πνευματικές ικανότητές μας, έχει υπογλυκαιμική δράση και διευκολύνει το μεταβολισμό υδατανθράκων και λιπιδίων.
Επιπλέον βοηθάει στην οξυγόνωση των κυττάρων, στην ρύθμιση των λειτουργιών του οργανισμού αφαιρεί το άγχος και είναι ιδιαίτερα αφροδισιακό.
Οι αρχαίοι το ονόμαζαν πάναξος, δηλαδή για τα πάντα άξιος.
Η πρωτεΐνη Ρυζιού χαρακτηρίζεται από την πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και την πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
Η πρωτεΐνη ρυζιού, σαν τρόφιμο ολικής άλεσης, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και η κατανάλωση της μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής γενικότερα.
Το κεχρί είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί αγαπημένη επιλογή των χορτοφάγων, καθώς δημιουργεί αίσθημα πληρότητας στο στομάχι.
Για να το μαγειρέψετε, για κάθε μία κούπα κεχριού προσθέστε 2 κούπες νερό και μία κουταλιά ελαιόλαδο.
Ο χρόνος που χρειάζεται για να βράσει είναι περίπου 20 λεπτά.
Προσθέστε σπόρους από κεχρί στο ψωμί και στα αρτοσκευάσματα ή ρίξτε το στο καστανό ρύζι, το σπανακόρυζο, τα γεμιστά ή τους ντολμάδες για να ανεβάσετε τη θρεπτική αξία του γεύματος.
Το κεχρί μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό πρωινό γεύμα, αν σε αυτό προσθέσουμε μέλι, κανέλα, ξηρούς καρπούς, σταφίδες και το αγαπημένο μας φρούτο κομμένο σε μικρά κομμάτια.